Швейцарският Йънг Бойс победи ЦСКА с 3:0 в двубой от 3-ия кръг на груповата фаза в турнира Лига Европа. Мамбимби откри резултата във 2-ата минута, в 18-ата Сюлеймани удвои, а отново Мамбимби се разписа в 32-ата минута за 3:0. Али Соу нацели страничната греда в 37-ата минута на срещата.

30 снимки



Мачът започна неприятно за българския тим. Домакините направиха отлична атака във 2-ата минута и след грешка на централните защитници на "червените" Мамбимби се откъсна, излезе очи в очи с вратаря Бусато и откри резултата. Малко по-късно отново имаше опасност пред вратата на Бусато, но той се справи самоотвержено със ситуацията.

В 5-ата минута Фаснахт също имаше възможност да тормози вратата на ЦСКА, но Бусато отново показа класа. ЦСКА отвърна с атака, в която Пеняранда не успя да се добере до топката.

ЦСКА опита отново късмета си в 9-ата минута, но Синклеър не съумя да направи двойно подаване със съотборник и атаката се провали. Йънг Бойс организира нова опасна атака в 11-ата минута, но двойното подаване между Мамбимби и Нсаме не сполучи.

Първата чиста ситуация за ЦСКА дойде в 11-ата минута, Санкаре пусна отличен пас към Соу, но той стреля неточно. Минута по-късно Йомов потърси в наказателното поле Синклеър, но той не съумя да стигне до топката.

В 15-ата минута Пеняранда стреля от опасна позиция право в ръцете на Балмоос.

Йънг Бойс увеличи преднината си с попадение на Сюлеймани в 18-ата минута, след като първо излъга Матей и после матира Бусато за 2:0.

Пеняранда успя да организира добра атака по дясното крило,  но ударът му в 25-ата минута се удари в мрежата, но от външната страна. Пет минути по-късно Матей стреля неточно след центриране от корнер.

Швейцарският тим направи резултата 3:0 с гол на Мамбимби с глава в 31-ата минута.

Али Соу тресна гредата на вратата на Йънг Бойс в 37-ата минута, а при последвалите удари на Пеняранда и Йомов не се стигна до гол във вратата на съперниковия тим. В минутите до края на първата част Йънг Бойс беше по-активният тим, но за щастие на българския тим не съумя да реализира нови попадения.

В 50-ата минута Йомов центрира опасно в наказателното поле на Йънг Бойс, Соу остана под топката, а след това Пеняранда падна около наказателното поле след лек сблъсък със Сюлеймани, но съдията остави играта да продължи. Малко по-късно Йомов отправи удар, но Балмоос спаси.

Пеняранда стреля опасно към вратата на швейцарския тим след пас от Йомов след пряк свободен удар в 53-ата минута, но топката се отклони от бранител и последва корнер за ЦСКА, след изпълнението му не последва опасност за Балмоос.

Фаснахт стреля към вратата на ЦСКА от далечна дистанция в 64-ата минута, но топката не намери целта. Две минути по-късно Сюлеймани намери добра позиция за стрелба, но не сполучи да се разпише. Влезлият като смяна Жул Кейта навлезе добре в наказателното поле на домакините, но не съумя да отправи удар и топката излезе в аут в 82-ата минута на двубоя.

Три минути по-късно топката премина на сантиметри покрай гредата на Бусато след удар на Ридер. В следващата атака Тиаго стреля над вратата на Балмоос. В добавеното време на двубоя Соу навлезе добре в наказателното поле на Йънг Бойс, но не намери добро продължение на атаката и тя пропадна.

Така в крайна сметка швейцарците спечелиха двубоя и имат 4 точки в актива си, а ЦСКА остава с 1.

В другия мач от групата Рома победи с 5:0 Клуж и е лидер с актив от 7 точки, а румънците са с 4.

Даниел Моралес: За първи път виждам такива грешки

Треньорът на Йънг Бойс: Началото на двубоя беше ключово

Йънг Бойс - ЦСКА 3:0

голмайстори: 1:0 Мамбимби (2), 2:0 Сюлеймани (18), 3:0 Мамбимби (32)

Съставите на двата отбора:

Йънг Бойс: Балмоос, Хефти, Камара (63-Гарсия), Лустенбергер, Лефорт, Фаснахт, Сиеро (62-Ебишер), Ридер, Сюлеймани (70-Гаудино), Мамбимби (70-Елиа), Нсаме (70-Сиебатчу)

ЦСКА: Бусато, Мазику, Матей, Антов, Вион (87-Турицов), Юга, Санкаре (87-Ахмедов) , Пеняранда (69-Тиаго Родригес), Йомов (79-Кейта), Соу, Синклеър (69-Кери)

съдия: Лоурънс Висер (Белгия)