Капитанът на Йънг Бойс Фабиан Лустенбергер се изказа доста ласкаво по адрес на днешния съперник на неговия отбор в третия кръг от груповата фаза на Лига Европа - ЦСКА. Бранителят на швейцарския шампион смята, че "червените" разполагат с много добра защитна линия и отличи изявите им в срещата с Базел в плейофите.

"ЦСКА е отбор с много силна защита. Равенството срещу Рома е достатъчно предупреждение за нас. При победата срещу Базел в плейофа те показаха, че се защитават много компактно. Ние помогнахме на Рома да ни победи, като им оставяхме положения. ЦСКА не го направи и затова стигна до 0:0", коментира футболистът пред вестник „Блик“

Лустенбергер припомни изключително позитивния баланс на Йънг Бойс в Европа на свой терен. От 2018 година насам „младите момчета“ загубиха само от Порто и Рома. Проблемът на тима е при гостуванията, където в този период няма победа.

„Дори да бяхме спечелили първите си два мача в групата, пак щяхме да гоним само победа срещу ЦСКА. На наш терен имаме страхотен баланс, но не трябва да разчитаме само на него", допълни още той.

Вестник „Блик“, който в част от материала си обърка ЦСКА с московския съименник, предупреди Йънг Бойс: „Вече няма място за оправдания! Йънг Бойс трябва да победи Убиеца на Базел, за да не се превърне в посмешището на Европа!“