Медиите в Латвия се изказаха доста респектиращо за отбора ЦСКА. „Червените“ са описвани като „звяр“ в материалите по повод жребия за Лигата на конференциите, който отреди на местния Лиепая потенциални двубои срещу ЦСКА във втория квалификационен кръг на турнира.

На старта Лиепая излиза като фаворит срещу северномакедонския Струга. Именно затова някои издания си позволиха да погледнат по-напред и да представят родния тим.

cska.bg
5 снимки

„Ясно е, че още не сме хванали мечката в първия квалификационен кръг, но най-малкото можем да погледнем какъв звяр чака в гората Лиепая, ако премине началната бариера в Европа“, пише „liepajniekiem.lv“ и допълва:

„ЦСКА е един от най-популярните клубове в България. Сред легендите му е Христо Стоичков, който е бил играч и треньор на армейския тим, а сега притежава 20% от клуба. Друг топнападател - Димитър Бербатов, тръгва от ЦСКА, за да стигне до Леверкузен, Тотнъм и Манчестър Юнайтед“.

Изданието пише още, че технически директор на клуба е Алън Пардю и че съставът на българите е оценяван на 13 милиона евро срещу само 4 милиона на Лиепая, а като най-полезен играч е халфът Тиаго Родригес.

Треньорът на Струга Сърджан Захариевски се е изправял срещу български отбор точно преди 10 години. Тимът от Северна Македония е другият потенциален съперник на ЦСКА в ЛК, но за да срещне „червените“ трябва да елиминира латвийския Лиепая. Мачовете от първия кръг са на 8 и 15 юли, като първата среща е в Скопие. За Струга това ще бъде дебют в евротурнирите.