Обявеният за съветник, но реално старши треньор на ЦСКА Люпко Петрович обяви какви са плановете на тима на трансферния пазар. До момента бяха привлечени куп нови играчи, които започнаха подготовка с отбора, но на ветерана му трябва още един, за да сложи точка на селекцията. 

"Групата ни е от 25 играчи, като вратарите са трима. Това са хората, с които тренираме засега (б.р. - Турицов, който е 26-ият в списъка, се готви по индивидуална програма). Може да има още един нов футболист и това ще е всичко. Взехме доста качествени футболисти. Увеличихме конкуренцията и очакваме новият сезон да бъде добър за ЦСКА.

"Търси се качествен футболист, позицията не е толкова важна. Имаме нужда от човек, който може да играе на няколко позиции - отдясно, отляво, пък и в центъра на отбраната", заяви Петрович пред вестник "Тема Спорт".

Той коментира и подготовката на тима до момента, като обяви, че е доволен от постигнатото и започва да мисли за първия съперник на тима в Лига Европа - скромния черногорски Титоград. След това на "червените" им предстои среща с един от множеството бивши отбори на специалиста - хърватският Осиек. 

"Мисля, че работихме добре в първия етап от подготовката. Всички футболисти подходиха с нужното желание към заниманията. Не мога да бъда недоволен. Сега вече гледаме към първия официален мач с Титоград, а ако продължим напред, ни чака Осиек. "

"В този отбор съм прекарал повече от 20 добри години. Там започнах кариерата си като играч и треньор. Така че ми е много приятно, че има шанс отново да отида в Осиек и да се видя със своите приятели там. Познавам хората, които се занимават с клуба."

"Спортен директор е Ален Петрович, който е син на моя приятел Иве Петрович. Познавам много хора в Осиек. Покрай тях вече има и доста млади. Животът тече - навре-мето ние играехме в тези отбори, а сега нашите деца минават по нашите стъпки.

"Първо трябва да спечелим срещу Титоград и да имаме нужната концентрация в Подгорица. Не бива да подценяваме никой отбор, защото изненади се случват. Срещу Титоград жребият е добър и сме фаворити, това е ясно."

"Що се отнася до Осиек - това е добър отбор. Имаше финансови проблеми преди време, но вече са решени. Клубът има помощ от Унгария – собственикът му е от тази страна (б.р. -Доринч Месарош). Богат човек е поел Осиек, така че по отношение на финансите нямат проблеми.

"Да ви кажа честно - момъка не го познавам. Много неща са се променили от времето, когато аз бях там. Но ще ги опознаем подробно, стига да се класираме за мачове с Осиек, разбира се", сподели бившият треньор на Левски и Литекс.