Новата голяма звезда на ЦСКА Мауридес разкри колко тежък път е имало семейството му по пътя към високите футболни върхове. Той даде за пример брат си Майкон, който сега носи екипа на Галатасарай, и как благодарение на лишенията му, сега всички във фамилията му процъфтяват. 

"Ако трябва да бъда искрен, на първо място брат ми Майкон е любимият мой играч, но има и други играчи, които са ми идоли - Роналдо Феномена. Но на първо място е брат ми заради всичко, което сме изживели." 

"За да стигне до там, където е, е спал по гарите и в чували за картофи. Затова съм толкова горд с него, защото постигна всичко това, когато нямахме нищо да ядем вкъщи. Той винаги ще бъде гордостта на семейството и аз винаги ще съм му благодарен", заяви Мауридес.

Той говори пред медиите по-малко от 24 часа след отпадането от ФК Копенхаген в Лига Европа. Бразилецът е на мнение, че отборът му вече трябва да се концентрира върху предстоящия мач с Лудогорец.

"Смятам, че всички видяхте съдийските грешки срещу ФК Копенхаген, но ние трябва да вдигнем глави за предстоящия мач. Трябва да го покажем в предстоящия мач с Лудогорец, който е голямо дерби", сподели още Мауридес.