Нападателят Анди Зечири пропуска утрешния мач на швейцарския ФК Базел срещу ЦСКА на националния стадион Васил Левски. 23-годишният Зечири, който е ново попълнение под наем от английския Брайтън, има контузия на капсулата на глезена. Зечири е от Лозана, вече две години има договор с Брайтън, но не може да се наложи и първо беше преотстъпен на германския Аугсбург, а сега е в Базел. Вече е изиграл и 7 мача за националния отбор на алпийската страна.

Може да се предположи, че новото попълнение ще бъде готово за реванша на 25 август, когато ще се реши и кой ще влезе в групите на Лигата на Конференциите.

Старши треньорът на Базел Александър Фрай също така не може да разчита на Кали Сене, Жан-Кевин Огюстен, Еманюел Есиам (всички с контузии), а нападателят Антон Каде, Яник Маршан, Уго Фогел и Андреа Падула просто не бяха включени в групата за мача.

Вчера пък стана ясно, че Базел ще се подсили с още един човек за атаката. Това е 19-годишният Брадли Финк, който до момента играе за Борусия (Дортмунд) U23. Финк изкара лятната подготовка с първия отбор на Борусия, но му е дадено да разбере, че на този етап няма място за него в състава. С контактите си в този клуб Алекс Фрай е успял да уреди преминаването с постоянен трансфер. Базел обаче ще трябва да плати 800 хиляди евро. И ще подпише договор с момчето до 2026-а година.