Вицешампионът ЦСКА ще мери сили в първия кръг на Лига Европа срещу ФК Рига, а ако отстрани отбора от латвийската столица ще играе срещу Адмира Вакер Мьодлинг.

Клубът е създаден през далечната 1905 и е ставал осем пъти шампион на Австрия, под името Адмира (Виена). Носител е на Купата на Австрия пет пъти, а като Вакер (Виена) още един път.

В исторически план отборът се е състезавал и в германската Бундеслига, като през 1939 година финишира на второ място. На финала поражението е ужасяващо, след като са погромени от Шалке 04 с 9:0.

През изминалия сезон в австрийската Бундеслига Адмира Вакер финишира на пето място и хваща последния влак за европейските клубни турнири. Отборът записва противоречива кампания, като южняците записват едва пет успеха навън от дома, а загубите в Австрия са цели 10.

Адмира Вакер претърпява тежък финансов трус през 1997 година, когато Мьодлинг и Адмира Вакер се слива    т. Седем години по-късно иранският бизнесмен Маджиш Пишияр купува клуба, за да го укрепи финансово. Вместо това, иранецът продължава да задълбава в проблемите на клуба и тимът изпада през 2005/06 в долното ниво на австрийския футбол. През 2008 година иранецът решава да се раздели с европейската си футболна авантюра, за да го продаде на Рихард Тренквалдер. Австриецът прави много промени в австрийския отбор като го преименува на Тернквалдер Адмира. Промените му доведоха до позитиви във финансовото състояние на клуба, а това доведе до промоция в Първа Бундеслига в Австрия.

Бившият ирански президент на отбора пък сътворява същата бъркотия в съседен Сервет през 2011/12.

Стадионът на отбора се намира в южните покрайнини на Виена – BSFZ Arena. Стадионът е мултифункционален и е с капацитет от 10.600 седящи места.

Бившият футболист на ЦСКА Ивайло Иларионов е единственият български футболист, който е играл за австрийския тим. В 27 срещи той бележи 3 попадение, но след един сезон напуска клуба.