Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев направи притеснителни разкрития за ситуацията в клуба. Той стори това по време на днешната си пресконференция преди първия сблъсък от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите срещу латвийския Лиепая в четвъртък. Ел Голеадор обяви, че в клуба има хора, които взимат пари от ЦСКА, но работят срещу отбора.

„Отборът е вдигнат и стоим много добре. С голямо настроение чакаме утрешния двубой в Европа. Всяка една тренировка за нас е важна. Имаме още една тренировка тази вечер. Не искам да казвам кой ще бъде и кой няма да бъде. Ние се готвим“.

„Да, убеден съм, че да. Коментирахме преди няколко дни. Споделихме след мача, че играхме слабо. Това е факт. Време е да коригираме тези грешки. Не е невъзможно, искам да мине днешната тренировка. Утре отново ще имаме занимание с футболистите. До утрешния мач има много, много време“.

„Не е редно да го коментирам публично. Предполагам, че и противникът чете нашата преса. Не е ок. Основното е, че никога не трябва да подценяваме съперника - познат, непознат, силен, слаб".

Антон Узунов
15 снимки

„Аз работя много спокойно и без напрежение. Със силна психика съм, не ми влияе, не ми пука. За мен се говорят и пишат много простотии от хора, които не ме познават. Това, което се публикува, е целенасочено и ориентирано към съблекалнята. Ако има футболист с лабилна психика, може да му повлияе. От 4-5 дена излизат различни статии за промени в нашия щаб. Става дума за Кирил Динчев. Той ми се обади преди 10 дена и ми каза: „Старши, искам да напусна, не искам да съм повече част от този треньорски щаб“.

Взимаш своите решения, имаш си глава на раменете. Вземи си довиждане с футболистите и продължаваме да работим. Аз съм треньор. Нямам правомощия да уволнявам, да гоня или да назначавам. Занимавам се единствено да работя с отбора. Това е истината. Кирил ще работи в школата. Не мога да накарам насила някой да работи с мен. Ако някой не иска да работи с мен, ок. Продължаваме напред. Коментират се много работи. Аз се занимавам с това да работя като старши треньор. Прави ми впечатление, че това е умишлено, за да разконцентрира отбора. Даже се е коментирало какви тренировки сме водили и как сме ги правили.

Това е информация, филтрирана към журналистите от човек или от хора, които работят в ЦСКА, получават заплати от ЦСКА, но работят срещу клуба и работят само и единствено в свой личен интерес. Тези, които изнасят тази информация, не са от ЦСКА. Първо - не разбират и второ - целта им е коренно различна - да няма спокойствие в съблекалнята на ЦСКА“.

„Аз чувствам подкрепата от ръководството. Напълно съм спокоен. Прекалено се говори, че уволнявам. Няма такова нещо. Между нас не може да се случват такива неща. Всеки, който е в ЦСКА, трябва да работи за каузата ЦСКА. Трябва да бъдем честни, да работим за ЦСКА. Моето мнение е, че ЦСКА е над всички.

„Не се притеснявам кога играем като домакини и като гости. Отборът е готов физически. Аз виждам отбора много, много добре. Подготовката протече идеално. Не искам да връщам отбора към това, което се случи преди няколко дни. Ние сме наясно и ще се поучим от това, което се случи“, заяви Пенев.