Националът Петко Христов е уверен, че ЦСКА може да вземе точки от Рома в днешното гостуване на „Олимпико“.

„Шанс винаги има. Зависи от това какви тактически задачи имат и как са се подготвили за мача. Ако си кажат, че могат да вземат нещо от този мач и ако са се вдигнали като отбор, според мен могат да го направят“, коментира защитникът на Специя, който не крие амбициите си да се задържи в Серия А. Миналият и през Фиорентина бивш играч на Славия обаче е категоричен, че трудно някой ще може и през този сезон да спре Лудогорец към Шампионската лига.

„Мисля, че няма кой да спре Лудогорец. Три-четири класи са над другите отбори. ЦСКА се опитва да ги доближи, но не искам да говоря по тази тема. Мисля, че Лудогорец ще стане шампион отново“, каза защитникът и призна, че не спира да следи българското първенство и гледа доста мачове.

„Бъдещето го виждам в следващите години да успеем да се класираме на голямо първенство, да заиграем още по-добре. Липсва ни още много - тактически и физически сме много далеч, но това ще се промени с времето“, коментира играчът и бъдещето на националния отбор.

„Има много силни отбори. Има шест-седем отбора. Дойдоха много силни треньори, много силни футболисти. Мисля си, че тази година ще бъде много тежка борбата за първото място в Серия А“, заяви Петко Христов относно конкуренцията в италианското първенство.