Шефът на скаутите на ЧФР Клуж Мариус Билашко се оплака, че привържениците на ЦСКА на трибуните на стадион "Васил Левски" не са спазвали предписаните мерки срещу разпространението на коронавируса.

Билашко смята, че по този начин е било застрашено здравето на официалните лица от делегацията на румънския шампион.

Според него феновете на "червените" не са били на необходимата социална дистанция и не са слагали правилно предпазните маските на лицата си.

"Всички го видяха. Не се спазваше никаква дистанция, а ние трябваше да минаваме през публиката. В понеделник или вторник ще си направим нови тестове. Ясно е, че всички искаме привържениците на трибуните, но най-важно е здравето. Трябва да бъдем много внимателни и търпеливи, докато нещата не се нормализират", коментира Билашко.

Клуж спечели с 2:0 срещата от първия кръг в група "А" на Лига Европа.

"Газета Спортурилор" също коментира ситуацията с неспазените протоколи срещу Ковид-19, като в серия от снимки показа, че феновете на ЦСКА стоят плътно един до друг, голяма част от тях са сложили неправилно предпазни маски, които не покриват устата и носа, а има и хора без никакви маски.

"Феновете започнаха да се събират на трибуните повече от час преди началото на мача. Те не се съобразиха със специално маркираните места, които трябваше да останат свободни за спазването на социална дистанция. Не всички носеха предпазни маски, а правилно поставените от тях бяха голяма рядкост", пише изданието, като посочва, че в предишните 24 часа случаите със заразени с Ковид-19 в България са били 1472.