Легендата на ЦСКА Христо Стоичков днес бе гост на традиционния „Армейски следобед“ на стадион „Българска армия“. Камата представи „Златната топка“, която спечели през 1994 година и подписа автографи на стотици деца, дошли да го видят, преди първия мач от трети предварителен кръг на Лигата на конференциите между „червените“ и ирландския Сейнт Патрикс.

„Когато има организация, е лесно. Мисля, че организацията е супер с тези момчета и момчетата, които са днес на този празник. Важно е, че феновете са подредени. Докато не свършат, няма да си тръгна, мачът може да почака“.

„Какво да говори? Обичта и уважението няма да пристигнат. Толкова години съм прекарал на този стадион. Алеята, която е направена за всичките спортисти в ЦСКА ти дава основание и удоволствие да дойдеш тук“.

Костадин Андонов
57 снимки

„За мен е същия ден, какъвто беше и декември месец 94’-а година. Спомени големи, благодаря на моето семейство, приятели, треньори, всички футболисти и фенове. Тази „Топка“ е за тях. Което съм постигнал е благодарение на всички тях. Всички треньори са работили с мен да бъда това, което съм“.

„Нали е на 300 метра стадионът? Няма начин да не присъствам. Като всеки българин се радвам на победи“.

„Импулс мога да бъде към публиката, аз съм част от нея. На терена не мога да помогна с нищо. Ако можех … Мисля, че Саша ще направи достатъчно да ги мотивира. Една изразителна победа ще даде самочувствие за реванша, който идва“.

„Обликът винаги може да се подобрява и да се иска нещо повече. Самият футболист трябва да се вложи повече, да знае историята на ЦСКА, да знае къде отива, да тренира максимално от понеделник до петък, когато дойдат мачовете в събота и неделя, да играе и да покаже това, което може. Както аз съм бил и са ме мотивирали моите треньори, както беше Манол Манолов, Цецо Атанасов, Димитър Пенев, Петър Жеков, Паро Никодимов, Стоян Йорданов. Всички до един, защото без тях, без да те мотивират, без да работиш през седмицата, няма как да събота и неделя да очакваш да постигнеш нещо. Ако не се трудиш през седмицата, това е загубено време. Трябва да бъдеш максимално концентриран, сутрин да знаеш къде отиваш. Много пъти съм имал случаи да ги питам: „Къде отиваш?“, той вика: „Отивам на тренировка“. Питам: „Някаква задача имаш ли да изпълниш?“, той отговоря: „Де да знам“. И свършва разговорът дотам. Трябва да имаш дадена цел или какво да следваш“, заяви Стоичков.