Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов призова феновете на „червените” да напълнят стадиона за утрешния сблъсък от Лигата на конференциите с украинския Зоря Луганск. Както е известно, от полунощ тази вечер са в сила нови мерки за борба срещу коронавируса, които позволяват посещението на спортни мероприятия на открито със „зелен” сертификат.

Срещата между ЦСКА и Зоря Луганск е утре от 22 часа.

Антон Узунов
21 снимки

„Знаете, че ЦСКА във всички мачове, независимо дали в шампионата или в Европа, винаги излиза за победа. Този мач срещу Зоря не прави изключение.  На мен ми се иска да покажем по-голяма ефективност и в двете фази на игра, да бъдем рационални и да се поздравим с нужната победа. За това е необходимо да не допуснеш гол и да отбележиш. Елементарни неща, но трудно изпълними. Имам доверие на всички състезатели, така че и на когото да заложа ще защити себе си, клуба и отбора, както и моя изход”, коментира Стойчо Младенов.

„Нямаме проблеми с 99% от играчите, имаме един единствен контузен дълготрайно и това е Бисмарк Чарлс, той изпълнява програма с кондиционния треньор. Надявам се следващия месец да го имаме на линия. Мачовете в шампионата не оказват кой знае какво влияние за мачовете в Европа. Не вярвам, че загубата на Зоря, ще повлияе на противника. Напротив, мисля, че ще им даде по голяма мотивация”, продължи той.

„Техният треньор през всичките години изпълнява една и съща схема, един стил на гира. Напълно наясно съм с неговите идеи и футбол, който изповядва. Трудно можем да се изненадаме. Всеки се стреми да изненада другия със стартов състав или схема. При него схемата на игра е една и съща през всичките тези години”.

„Мисля, че ще бъдем максимално амбицирани да победим Зоря. Срещу украинския футбол не можем да се похвалим с кой знае какви успехи. Това е един от мачовете, в който можем да го направим. Вярвам в победата”.  

„Една победа ще ни помогне да увеличим шанса си да продължим напред. Една загуба или равен ограничава до минимум шансовете ни за продължаване напред. Няма слаби отбори. Всеки може да изненада всеки”.

„От това решение най щастлив съм аз. Аз много разчитам на нашите фенове. Очаквам ги с голямо нетърпение да напълнят стадиона. Когато те са на лице, когато те са по-добри от нас в подкрепата си, ние винаги сме побеждавали”, завърши Стойчо Младенов.