Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов говори пред медиите преди последния двубой на "червените" в Лигата на конференциите. Срещата с Рома е утре от 19:45 на Националния стадион "Васил Левски". 
"Очакванията са да излезем, да се постараем и да извлечем максимума от този мач, за да спечелим трите точки.
 
Благодарим за подкрепата и съпричастността на феновете. За това, което направиха. Не е нужно. Ще поговорим с тях и ще намерим точното решение за този казус. Не са длъжни да плащат за нещо, за което аз нося отговорност. Благодаря им. В добро и лошо винаги ще бъдем заедно в името на ЦСКА.
 
Трябва да се справим. Проблемите са от първия ден, в който съм в ЦСКА. Проблем за това непостоянство са контузиите. Креативните халфове, от които имаме нужда, отсъстват. Трябва да се справим и без тях. Имаме достатъчно състезатели. Ще сглобим състав, с който да се противопоставим максимално на Рома.
 
Мотивацията ни е най-малкият проблем. Във всички мачове, в които участвахме, отборът излиза достатъчно мотивиран. Проблемът е, че резултатите са лоши. Като игра се представяме добре във всички мачове. В определени моменти от игровото време, дори в Рим, успяхме да надиграем Рома. Аз точно това поведение искам да видя и в утрешния мач и дано да не бъде 20 минути, а 90. Трябва да покажем постоянство, за да спечелим една или три точки срещу Рома.
 
Не тренирахме на „Васил Левски“, защото ние не пожелахме. Рома също. Състоянието на терена е отчайващо. Дано в следващите 24 часа да се постараят добре да почистят терена. Все пак става въпрос за международен мач. 
 
Хитростта идва от индивидуалните качества на футболистите. Много са малко моментите, в които сме показали хитрост. Това нещо го коментирам и в съблекалнята. Стремим се да го променим и да го подобрим, но за три месеца и половина или четири - толкоз. Не сме имали възможност да работим в едноседмичен цикъл във всяко едно отношение. Тези, които ги взехме в движение, нямаха никакво време за адаптация. 
 
Нямаме креативни халфове. Нито Кери, нито Варела могат да участват. Ще търсим друго поведение на терена с разпределение на определените задачи на всеки един. Вярвам, че ще се справим по-добре, отколкото в Рим.
 
Точно в този момент трябва да се показва любовта на стадиона. Отборът трябва да се подкрепя от първата до последната минута, независимо дали е добър или лош. Когато сме заедно, когато 12-ият играч е на стадиона, ние сме изключително силни. Моето желание е с помощта на феновете да държим отбора на лимита на възможностите. Тогава ще постигнем това постоянство. Едно от нещата, които могат да ни помогнат, е феновете да пълнят стадиона. Тогава се чувства по-боева обстановка. Когато има 25 или 30 хиляди на стадиона, се чувстваш по съвсем различен начин. 
 
От този мач не ни зависи селекцията. Аз съм напълно наясно от какво имаме нужда, за да подобрим качеството на отбора и да увеличим конкуренцията на определени позиции. Обсъждаме го с ръководството и шефовете.
 
Възможно е Кери да не вземе участие повече през този сезон. Ние приемаме нещата такива, каквито са. От морална гледна точка ние нямаме право да го задържим, въпреки че се намираме в много тежка ситуация и точно хора като Кери и Варела са ни много необходими.
 
Италия не е България. Там има стратегия, която следват. Моуриньо е много голямо име в световния футбол. Подходът е коренно различен. Той има време и ще направи Рома още по-голям отбор с по-големи успехи. Той винаги постига успехи, където и да отиде. Моуриньо е олицетворение за един професионалист от А до Я. Той изпипва всичко до най-малките детайли. Извън стадиона е човечен, коректен и услужлив. Знам го от личен опит.
 
Не успяха да ни затрият, благодарение на сегашния собственик - Гриша Ганчев. На Ботев и Локомотив имат дават достатъчно за два пирона да забият, на нас не дават, ние и не искаме. Просто да не ни се пречи! 
 
Дано новото правителство, което трябва да се сфомира, промени това. В София на три от четирите отбора не се е помагало нито веднъж. Неправдата е голяма, казвам го. Някой като мен преглъщат жаби и стискат зъби, не останаха вече зъби. Вярвам в Радев, нашият президент, не съм виждал такъв президент - с юмрука си излезе и разтресе цялата държава. Вярвам в Петков, Василев, Рашков - те са любимци вече на народа. Вярвам, че ще поправят тази неправда да се взима от нас.
 
Венци каза, че на тях никога не се е помагало. На Локомотив София също никога не се е помагало, тях ги излъгаха, че ще им дадат. Защо на едните дават, а от другите взимат? Кой собственик ще влага в базата и клуба непрекъснато, ще спонсорира определени спортове, Гриша Ганчев е помагал на всички спортове, и отгоре на всичко ще го тероризираме да дава за наем и т.н. Това е неправдата и вярвам сляпо на това ново правителство, че то ще я промени. Убеден съм! Феновете са прави да недоволстват, ние от държавата искаме само разрешително, не искаме помощ - като не ни се дава, поне да не ни се взима", заяви Младенов.