Полузащитникът на ЦСКА Федерико Варела няма да бъде на разположение на треньора Любослав Пенев нито за мача с ЦСКА 1948 от първия кръг в efbet Лига тази неделя, нито за реванша с Лиепая следващия четвъртък в Лигата на конференциите.

Аржентинецът получи контузия от двубоя за Суперкупата на България, загубен с 0:4 от Лудогорец. При направения преглед е установено, че на Варела ще са му необходими минимум 20 дни, за да се възстанови напълно и да бъде готов за игра. Проблемът не е малък за ЦСКА, тъй като аржентинецът се намираше във форма и един от малкото креативни футболисти в средата на терена.

42 снимки

Снощи Пенев призна за сериозния проблем с аржентинския халф по време на пресконференцията си след нулевото равенство срещу Лиепая.

„Не е добре Варела, има удар в тибията. Сега не е добре, но се надявам в следващите 2-3 седмици да се възстанови. Малшанс за треньорите и съотборниците, но ги възстановяваме, ще се оправят и ще бъдат налице за следващите мачове. В момента не знам Антов в какво състояние е. мисля, че е добро състоянието му, ще знам повече след пресконференцията“.