Хърватинът Дуйе Струкан ще ръководи първия мач на ЦСКА срещу Базел от плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите Срещата е в София в четвъртък (18 август), от 20:00 часа българско време. Негови помощници са Ален Якшич и Боян Зоненица. Четвърти съдия ще е Иван Бебек.

През изминалия сезон Струкан беше главен съдия на двубоя между Локомотив Пловдив и Копенхаген на „Паркен“. Тогава „смърфовете“ загубиха с 2:4 и бяха елиминирани.

52 снимки

Дуйе Струкан е висок почти два метра. В професионалния футбол е от 2011 г., а от 2017 г. е международник. В кариерата си до този момент има няколко престижни наряда. Във визитката си има доста международни срещи на юношески национални гарнитури.

Реваншът между ЦСКА и Базел в Швейцария пък бе поверена от УЕФА на португалска бригада с главен съдия Антонио Нобре. Асистенти ще са Педро Рибейро и Педро Мартинш, а четвърти съдия Андре Нарсизо.

През 2020-а година Нобре беше четвърти съдия на мача между Уелс и България от втория кръг в Лига "В", група 4 на Лигата на нациите. Тогава „лъвовете“ отстъпиха с 0:1.