След вчерашния жребий за втория квалификационен кръг на Лига Европа настроенията в хърватския Осиек бяха красноречиви предвид евентуални двубои срещу родния ЦСКА. Макар че „червените” първо трябва да преодолеят черногорския Титоград, и треньорът на Осиек, и спортният директор в клуба показаха огромен респект спрямо „червените” и разкриха, че са се надявали на далеч по-приемлив съперник.

Осиек стартира участието си в ЛЕ от втория квалификационен кръг заради своето 3-о място в местното първенство през миналия сезон (на 30 точки зад шампиона Динамо Загреб). В ранните му етапи „синьо-белите” отново бяха част от втория по сила евротурнир, където стигнаха до плейофа за влизане в групите, отстранявайки по пътя си Люцерн (Швейцария) и ПСВ Айндховен (Холандия). Аустрия Виена успя да ги елиминира след 2:2 и повече голове на чужд терен.

В Хърватия за ЦСКА: Изтеглихме екстремно труден съперник

В лагера на Осиек не скриха, че са имали на ум по-лесни варианти за противник във втория квалификационен кръг в сравнение с ЦСКА. „ЦСКА трябва първо да преодолее Титоград, но е явният фаворит в тези мачове. По-реалистично да очакваме българите вместо черногорците”, заяви треньорът Дино Шкендер.

„Знаем, че те са много сериозен отбор, защото сме наблюдавали някои футболисти от тяхното първенството. Затова не е трудно да се заключи, че ЦСКА разполага с неоспорими качества.”

Осиек - първият отбор на Люпко Петрович

„Определено ще гледаме и двата им мача срещу Титоград. Това е тежка задача за нас, във всяко отношение, но и много голямо предизвикателство. Надявахме се на много по-слаб отбор, но въпреки това ще направим възможно най-доброто, за да преодолеем това трудно препятствие.”

В подобна светлина беше изказването и на спортния директор в Осиек – Ален Петрович. „Нямам никакво съмнение, че ЦСКА ще бъде нашият противник, защото е много по-силен от Титоград. Определено най-тежкият противник, който можеше да ни се падне измежду всичките възможни. Лично аз съм ги гледал три или четири пъти миналия сезон. Разполагат с ярки качества, за което говори и това, че завършиха точно зад шампиона Лудогорец. Макар че най-вероятно ще трябва да се готвим за два мача срещу българите, ние гледаме към третия квалификационен кръг. Със сигурност ще искаме да стигнем по-нататък в Лига Европа”, добави Петрович.