Класиране на Базел в групите на Лига Европа е една от трите основни цели на отбора през този сезон и е жизненоважно за финансовата стабилност на клуба, пишат медиите в Швейцария. Базел посреща ЦСКА в плейоф за груповата фаза на турнира тази вечер от 21.30 часа на "Санкт Якоб Парк".

Мачът на "Санкт Якоб" е на 1 октомври, четвъртък, от 21:30 часа и ще бъде пряко предаван по DIEMA SPORT 2, а Вие ще можете да го проследите с Gong.bg. 

"Всички знаем, че това е много важен мач за нас. За отбора, за клуба и за швейцарския футбол", коментира един от основните играчи на Базел Силван Видмер. Местната преса спекулира, че при евентуален провал в мача с "червените", някои от водещите футболисти може да бъдат продадени, за да се изпълни бюджетът.

В Базел разчитат изключително на финансовите постъпления от евротурнирите. Медиите припомнят, че влизане в груповата фаза на Лига Европа ще донесе в касата на клуба 2,92 милиона евро, допълнително се дават по 570 00 евро за победа в групите и 190 000 евро за равенство. На милион се изчислява първото място в класирането, а половин милион носи втората позиция. Отделно са приходите от телевизионни права"