Българският треньор в Швейцария Петър Александров говори за „Домът на футбола” и коментира шансовете на ЦСКА да елиминира гранда Базел в плейофа за Лига Европа. Александров призна, че Базел има проблеми в защита, но напомни за неточностите и на „червените”, но изрази надежди, че българският тим може да елиминира съперника си и да играе в групите на Лига Европа.

„При всички положения ще подходим сериозно към отбора на Базел. Отборът на Базел има добри футболисти. Може да няма някой, който да се откроява, но са много добър колектив. От групата със сигурност ще отпадат четирима футболисти, но това решение ще го вземем непосредствено преди мача.

„Все още нищо не се пише или гледа в Швейцария за ЦСКА. Не е като в България, така че досега няма никакъв интерес. ЦСКА също е гранд, но за България и е турнирен отбор, както Базел. Смятам, че шансовете са разделени на стадион без публика. Базел има предимство, че е домакин, но мисля, че шансовете са 50/50”, каза Петър Александров.

„Вярно е, че Базел няма общо с миналите години. Даже тази години бяха трети, но миналата година стигнаха до 1/4-финал на Лига Европа. Ако влязат в групите, пак ще излязат. Имат силни страни, играчи като Валентин Щок, Фабиан Фрай. Имат централен нападател в лицето на Кабрал – бразилец, който дойде преди година. Имат играчи, но мисля, че ЦСКА има добри футболисти и може да се противопостави безпроблемно на Базел”, допълни той.

„Бих казал, че играчи като Тиаго, Кейта и Али Соу, дори и младият Валентин Антов са добри. Няма да се изненадам, ако ЦСКА елиминира Базел. И двата отбора имат проблеми в защита, така че очаквам резултатен мач. Да видим кой ще вкара повече голове. Не искам да казвам аз какво бих направил, тъй като не съм треньор на ЦСКА. Стамен Белчев е добре познат в България и знае как да процедира. Не може да стоиш само отзад и да чакаш да биеш. Сигурен съм, че Белчев е проучил Базел и ще мотивира своя отбор. ЦСКА да не се плаши от Базел и да играе това, което може”, призна за този мач още той.

„Надявам се два отбора да имаме в Лига Европа. Всичко може да се случи, а ако не стане нищо – няма да е за първи път. Дано и ЦСКА и Лудогорец продължат напред.