ЦСКА допусна загуба с 0:1 от Зоря в мача-реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Попадението за украинците отбеляза Назари Русин в 89-ата минута. "Червените" играха с 10 души от 22-ата минута след изгонването на Иван Турицов. Първата среща завърши при резултат 1:1 и с общ резултат 2:1 тимът от Украйна продължава към плейофите за влизане в групите на втория по сила клубен турнир в Европа. 

Двубоят бе белязан от скандално съдийство. Главният рефер изигра решаваща роля, тъй като не отсъди дузпа за ЦСКА за игра с ръка в наказателното поле.

Срещата започна доста неприятно за Зоря, след като се наложи домакините да извършат принудителна смяна още в 4-ата минута. Топката удари в главата Абу Хана и трябваше да напусне игра за сметка на Йевген Чеберко. 

Първият шанс в срещата бе на сметката на ЦСКА в 8-ата минута. След грешка в центъра за Заря топката беше отнета и попадна в краката на Соу, който обаче не успя да се ориентира добре, останал сам срещу последния защитник в отбраната на украинците. 

В деветата минута се отвори нова добра възможност пред Соу. Той получи топката на границата на наказателното поле след хубава комбинация с Тиаго и успя да се завърти, но отправеният от него удар се оказа доста неточен. 

Зоря отговори в 17-ата минута. Тогава Нуно Томаш не се ориентира добре след дълга топка, пратена към нападателите на Зоря и позволи на Владлен Юрченко да отправи слаб удар към вратата ЦСКА.

Малко по-късно Малинов пробва своя мерник от около 25 метра. Топката попадна в краката на халфа след единоборство пред наказателното поле на Зоря, но ударът му бе слаб и не затрудни вратаря на домакините. 

В  22-ата минута не беше отсъдена чиста дузпа за ЦСКА, след като играч на Зоря блокира с ръка удар на Кристиян Малинов. В последвалата контраатака Турицов беше изгонен, след като се оказа последен в защита на "червените". 

В 28-ата минута Петър Занев напредна по лявото крило и центрира остро към Евандро, който изкочи добре зад защитата на Заря и засече топката по посока на вратата на Шевченко, който успя да се намеси добре.

ЦСКА продължи да атакува и в 40-ата минута създаде опасно положение. Тиаго центрира добре, но и Али Соу и Раул Албентоса се разминаха с топката пред вратата на Зоря. 

В самия края на първата част левият бек Михайличенко беше изведен зад гърба на защитата на ЦСКА, но ударът му беше право в тялото на Черниаускас. 

Второто полувреме стартира с напрежение пред вратата на домакините. Петър Занев се включи в нападението на "червените" в 57-ата минута и пласира хубаво центриране на главата на Али Соу. Нападателят обаче отправи слаб удар. 

В 73-ата минута ЦСКА имаше отличен шанс да открие резултата. Кристиян Малинов пробив отлично отляво, навлезе в наказателното поле и между двама защитници стреля към далечния ъгъл на Шевченко, който успя майсторски да изчисти топката .

Последва нов шанс за гостите от София. След центриране на Митко Митков отдясно, което не беше добре изчистено, кълбото попадна отново в него, но той не успя да се справи достатъчно добре с овладяването и ударът ми беше блокиран. 

В 85-ата минута Митко Митков успя да се освободи от двама, стреля от границата на наказателното поле, но Шевченко за пореден път спаява Зоря в този мач.

Минута преди края на редовното време Зоря сложи край на надеждите на ЦСКА. Назари Русин беше изведен сам срещу Черниаускас, като първоначално Албентоса изчисти удара от голлинията, но при добавката грешка нямаше. 

Зоря - ЦСКА 1:0

1:0 Назари Русин (89')

Зоря (4-4-2): 30. Шевченко (к), 7. Кочергин, 10. Хомченовски, 11. Будкивски, 14. Михайличенко, 15. Вернидуб, 18. Тумчук, 20. Абу Хана (4' Йевген Чеберко), 21. Иванисениа, 31. Русин, 80. Юрченко (46' Богдан Леднев)

Ст. треньор: Виктор Скрипник

ЦСКА (4-3-3): 30. Витаутас Черниаускас; 25. Раул Албентоса, 11. Петър Занев (к), 25. Нуно Томаш; 3. Жеферсон, 16. Жанио Бикел, 15. Кристиян Малинов (82' Диего Фабрини), 20. Тиаго Родригес, 19. Иван Турицов; 22. Али Соу, 10. Евандро Да Силва (56' Митко Митков)

Ст. треньор: Люпко Петрович

Жълти картони: Иван Турицов - ЦСКА (15', 22'), Дмитро Комченовский - Зоря (21'), Владлен Юрченко - Зоря (29'), Пилип Будкивский - Зоря (45'), Назари Рисун - Зоря (68')

Червен кратон: Иван Турицов - ЦСКА (22')

Главен съдия: Амаури Делеру (Франция)

Стадион: Славутич-Арена, Запорожие, Украйна