Старши треньорът на Зоря Луганск Виктор Скрипник призна, че отсъжданията на френския съдия в мача с ЦСКА, са решили изхода от двубоя в полза на неговия тим.

Снощи българският тим отпадна от Лига Европа след втора загуба с 0:1, този път в Запорожие, но реферът Амаури Делерю показа директен червен картон на Иван Турицов, а буквално секунди преди това не отсъди дузпа за българския тим.

"Знаехме, че съперникът ще търси да отбележи гол. Да не допуснем гол срещу такъв съперник е добре за нас. Естествено, помогна ни и червеният картон, но във футбола това се случва. Преди това съдията можеше да свири дузпа против нас, а в ответната атака изгони играч на съперника. Това беше и решаващия момент в мача - неотсъдената дузпа и червения картон.

След този момент се стараехме да не допускаме груби грешки и опитвахме да вкараме, което се и случи. Момчетата са герои - за три седмици изиграхме седем мача, от които пет победи и две равенства.

Мога само да си представя какво щеше да стане, ако съдията беше дал дузпата и нямаше червен картон. Но такова е решението на съдията. Може да се каже, че в този случай имахме късмет.

Говорих с Абу Хана, който напусна принудително още в началото. Той има сътресение, утре ще премине изследвания. Но той каза, че се чувства нормално и състоянието му не е тежко", коментира Скрипник след мача.