Ако ЦСКА елиминира Титоград в първия квалификационен кръг на Лига Европа, „червените“ ще се изправят във втория срещу Осиек. Хърватските медии правят анализ на евентуалния съперник на Осиек.

Хърватският вестник „Дневник“ определя ЦСКА като „футболен Франкенщайн“.

„ЦСКА заедно с Левски е един от двата най-големи клуба с историческо значение в България, но през последните години ЦСКА премина по необичаен начин през фалит и изчезване, докато се върне на върха на българския футбол“, започва анализът на хърватското издание.

„Пред четири години ЦСКА бе изхвърлен в трета лига поради натрупани дългове. Там, като аматьори, се превърнаха в първия отбор, който печели Купата на България. Това е последният трофей в историята на клуба. Скоро след това ЦСКА обяви несъстоятелност. Въпреки това, клубът скоро се „възкреси“ като истински футболен Франкенщайн. Всъщност става въпрос за бившите отбори Чаврдар Етропле и Литекс, които се преляха в ПФК ЦСКА-София 1948“, пише още хърватското издание.

„Творението получи лиценз и се появи в българския футболен елит. Интересното е, че друг наследник на ликвидирания велик клуб на име ФК ЦСКА 1948 се появи, а през миналия сезон завърши на четвърто място във Втора лига, така че не е невъзможно скоро двете ЦСКА да се изправят едно срещу друго.“

„ЦСКА-София се появи след политическо-правно-финансови размествания. През миналия сезон той се бореше за титлата с Лудогорец, но в крайна сметка завърши втори на три точки зад разградчани“, се казва още в анализа на хърватския вестник „Дневник“.