Както можеше да се очаква, жребият за третия квалификационен кръг в Лига Европа постави много тежки задачи пред останалите ни три участника в турнира – Левски, Локомотив Пловдив и ЦСКА. От трите може би „червените” имаха най-благосклонна съдба, стига да успеят да преодолеят настоящото си препятствие (в лицето на хърватския Осиек).

Локомотив Пловдив беше първият от триото, който името на опонента, който го чака след евентуално отстраняване на словашкия Спартак Търнава. Това ще бъде някого измежду френския Страсбург (спечелил Купата на Лигата във Франция за миналия сезон) и израелския Макаби Хайфа (завършил на второ място в първенството на страната).

Успее ли да преодолее изпитание като кипърския АЕК Ларнака, Левски ще има да мисли за сблъсъци или срещу белгийския Гент, или срещу неговия съперник във втория квалификационен кръг на Лига Европа – румънския Виторул.

ЦСКА, от своя страна, отново може да се изправи срещу черногорци, ако отстрани Осиек. „Червените”биха срещнали в трети кръг или Будучнос Подгорица, или украинския Зора Луханск.

-----

Локомотив Пловдив (България)/Спартак Търнава (Словакия) – Страсбург (Франция)/Макаби Хайфа (Израел)

АЕК Ларнака (Кипър)/Левски (България) – Гент (Белгия)/Виторул (Румъния)​

ЦСКА (България)/Осиек (Хърватия) - Будучност (Подгорица)/Зоря Луханск (Украйна)

-----

Мачовете за третия квалификационен кръг на Лига Европа ще се проведат на 8 и 15 август.