Група привърженици на ЦСКА 1948 внесоха днес в Министерски съвет и в Министерство на младежта и спорта писмо, с което питат дали ЦСКА си плаща задълженията за стадион "Българска армия".

Ето какво гласи писмото:

Премиер на Република България
До г-н Красен Кралев
Министър на младежта и спорта

Писмо

Г-н Борисов, г-н Кралев, ние сме група привърженици на ЦСКА, които застанаха категорично зад основания на 19 юли, 2016 година футболен ЦСКА 1948. За съжаление, не може да играем на любимия стадион „Българска армия“, което не пречи да следим събитията около нашия ХРАМ.

С безпокойство разбрахме от сериозни източници, признаваме, неофициални, че клубът ПФК ЦСКА-София, който ползва Армията в момента, не плаща сумите, договорените с дружество „Сердика спортни имоти“ ЕАД.

Моля да проверите дали към 19 септември, 2019 г. въпросните задължения вече надхвърлят 2 милиона лева, както ни беше съобщено. Вярваме, че като добър стопанин държавата ще прояви загриженост, както го правим ние. Припомняме, договорът на нашия ЦСКА за Армията беше прекратен за по-малко от 1 милион лева. По същата причина Ви молим да проверите дали същият клуб ПФК ЦСКА-София наистина дължи суми и на НСБ (Национална спротна база), но за ползването на национален стадион „Васил Левски“.

Притеснението ни е логично, тъй като ако подобно поведение на неплащане към държавата бъде потвърдено, ще означава и опасност за бъдещето на стадион „Българска армия“, който по думите на всички вече се е превърнал в развалина. Ние не искаме нашият футболен ХРАМ да последва съдбата на стадионите в Бургас, на съседната къпалня „Мария Луиза“.

Чакаме вашия отговор, като оставяме и контакти, на които да го получим възможно най-бързо, тъй като общественият интерес по темата е огромен. Успех на българския спорт!

София, 17 септември, 2019 г. С уважение:

P.S. Лице за контакти за отговора ви.......

Писмо ЦСКА

източник: Facebook