Футболистът на ЦСКА Кирил Десподов получи наградата за Играч номер 1 на 14-ия кръг, като изпревари Клаудиу Кешеру от Лудогорец и Станислав Костов от Левски в гласуването.

„Благодаря на хората, които са гласували за мен. Тези награди ме правят щастлив и ми носят още мотивация да работя, и да печеля. Според мен мачът беше доста тежък. Всяка награда е специална, но знаете, че нямахме победа от по-трудните, мачът беше доста важен и е радостно, че взехме трите точки”, коментира Десподов по повод победата на ЦСКА над Локомотив в Пловдив именно с негово попадение.

„Да, не съм всеки мач на топ ниво. Не се и чувствам в много добра форма, макар че бележа голове. Още много мога и знам, че мога, а също и треньорът знае, и го е виждал. Нормално е треньорът да казва каквото мисли. Ще работя върху постоянството си и се надявам формата ми да не лъкатуши”, заяви Кирил Десподов и разкри:

„Имам ритуал, да. Имам си кръстче, което целувам. Преди мач се прекръствам и си казвам едни думи, които не искам да споделям.”

Попитан за жребия за ¼-финалите за Купата на България и мача с Лудогорец, играчът на ЦСКА отговори: „Наистина мачът е много далеч, чак догодина. Ние вече сме ги отстранявали Лудогорец веднъж на ¼-финал. Всички знаем, че няма да е лесен мач, много ще е трудно. Радващо е, че се паднахме с тях, а ако успеем да си остраним, нататък ще е по-лесно.”

„Треньорът е такъв човек, директен. За съжаление в България и на много хора не се харесва това нещо – да казваш каквото мислиш. Аз съм си патил от това. Но ние се радваме, че треньорът е такъв. Винаги казва всичко в очите след мач и затова се радваме. Ние много се зарадвахме от победата в Пловдив. Знаехме, че ще е тежко и го видяхме по време на мача. За всички беше емоционално. Всички видяхте. Всички се прегърнахме. Един вид ни олекна. Да, заради всички критики. Доста напрежение от страна на феновете се внесе в отбора, че не можем да побеждаваме в тези мачове”, сподели още футболистът на ЦСКА и продължи:

„Може и това, че имам голямо желание, да ми пречи. Понякога наистина нямаш ден. Но това не може да те оправдание да не се бориш за отбора. Не може всеки мач да вкарвам по 3 гола, но трябва да държа едно добро ниво и ако не е гол, поне да е асистенция. Ще го поправя това нещо. Не съм в топ форма, но не съм и в слаба. Някъде на 60% от формата си съм, наистина много повече.”

„Не мисля, че показвам различно лице в ЦСКА и в националния. И за двата отбора се раздавам на 100%. Аз, ако не се раздавам за ЦСКА как ще ме викат в националния отбор. Да, треньорът казва защо даден мач си резерва. Идва говори с теб, обяснява ти и си чакаш шанса. Не мисля, че отборът играе грозен футбол. Играем по-директен футбол. Виждате, не допускаме много голове, отбелязваме много, не знам защо е такова недоволството. На нас също не ни е приятно, че не спечелихме тези по-тежките мачове, но това нещо ще се поправи. С отбори от ранга на Верея, на Дунав, ние си взехме много важни точки. Тези мачове също са много важни и не трябва да се подценяват”, коментира още Кирил Десподов и добави:

„Всички страни на ЦСКА са силни. Отборът е доста силен, така че не може да кажем офанзивните или дефанзивните футболисти са по-силни. Ние сме един отбор, това е колективен спорт.”

За срещата си с Христо Стоичков на представянето на книгата на Камата, Десподов сподели: „Стоичков ми написа да тренирам здраво, да стана най-добрия и да помагам на по-младите от мен. Разпита ме малко за ЦСКА. Бях много щастлив да го видя.

Мен лично като ме наградят, не тръгвам надолу. Една награда не може да ти влияе на формата.”

„След всяка тренировка тренирам минимум 25-30 фаула. Виждам, че имам потенциал и искам да го усъвършенствам и да изпълнявам така добре преките свободни удари”, каза Десподов, а попитан дали в тима да говорили с Мауридес за начина, по който изпълни дузпата срещу Берое в Стара Загора, Кирил Десподов заяви:

„Няма как да ни каже, защото не знае английски. Не сме говорили, пък и какво да го виним момчето. Преди 2 седмици мисля, че играхме с Берое. Нито сме се карали след мача, нито нещо е имало скандали, просто на никой не му беше приятно. Но всеки изпуска дузпи. И аз изпуснах дузпа срещу Рига, какво, трябваше да ме нападнат моите съотборници ли? Всеки си знае как ще изпълнява дузпа. И по-силно да беше бил можеше пак да изпусне. Той си решава как да бие дузпи. Достатъчно опитен футболист е. Не сме коментирали защо така е бил дузпите. Никой не му е искал обяснение.”

„Треньорът ще реши кой ще бие дузпите занапред. Ще видим като има дузпа. Разбира се, че имам стимул да вкарвам голове. Хубаво е, но не ми е на дневен ред това. Искам да помагам на отбора с играта си. Не ми е в главата колко гола трябва да вкарам”, коментира Десподов, а попитан за днешния мач на Лудогорец в Лига Европа, футболистът на „червените” каза:

„Аз съм фуболист на ЦСКА, а не на Лудогорец. Не искам да ги коментирам. Пожелавам им успех и това е.”

По темата за националния тим и развитието в групата ни от Лига Европа, Кирил Десподов заяви:

„Да, отборът показа, че има характер, колектив и хъс да завърши първи в групата.”