Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев не очаква неговият тим да има проблеми с мотивацията за утрешния полуфинален реванш срещу Левски за Купата на България. Наставникът отиде дори по далеч в думите си, като заяви, че ако има такива футболисти в отбора му, то те просто не са достойни да играят при „червените”.

ЦСКА откри последната тренировка преди реванша

Тимът на Гриша Ганчев е изправен пред непосилна задача, след като падна с 0:2 в първата среща. Предвид вече отворилото се сериозно изоставане спрямо Лудогорец в първенството, където ЦСКА е на 10 точки зад разградчани, Купата се превръща в изключително важна цел.

Реваншът между Левски и ЦСКА е в сряда (25-и април) от 18,30 часа, като можете да го проследите минута по минута в Gong.bg, в пряко предаване по DIEMA SPORT, онлайн на GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA, а също и на честотите на Дарик радио.

„Нормално е настроението, като преди всеки мач. Да, за нас този двубой е много важен, защото се решава дали ще отидем на финал или не. Трябва да бъдем спокойни. Направили сме си нужните изводи след мачовете, които напоследък изиграхме. Трябва да бъдем малко по-уверени в себе си и да намерим точния баланс”, коментира Белчев за официалния клубен сайт на ЦСКА.

„Това си говорихме с момчетата, не само след последния мач срещу Левски, а и след другите двубои. Два или три гола пасив се наваксват. Трябва да бъдем компактни, за да можем да нямаме проблеми във фаза защита. Отпред съм сигурен, че ще вкараме голове, колкото ни трябват.”

„Да, аз мисля, че отборът – въпреки че в дадени мачове отпадна – е добре подготвен физически. По-скоро при нас бяха психологически моментите, когато отборът отпадна. Случи се, след като ни вкараха голове. Подобно нещо по принцип не бива да ни влияе. Просто не трябва да се водим от резултата, а да си търсим нашия начин на игра, да направим така, че противникът да се съобразява с нас и да владеем трайно топката. Тогава бъдете сигурни, че ще бъдем много по-добре и психически, и физически.”

„Хубаво е да разполагам с пълен състав. Само Дюлгеров е извън групата заради контузия. Всички тренират, но пък двама-трима са след травми, с нарушена подготовка. Въпреки всичко трябва всеки да бъде готов и на когото гласувам доверие, да покаже най-доброто и да зарадваме феновете.”

„Ние постоянно си говорим с всички. Дербитата с Левски не само мачове, които остават в статистиката. Това са мачове за характери, в които се играе за чест, за клуба, за феновете, за нашите семейства и приятели, за да могат те да се гордеят. И ние да се гордеем.”

„Мотивацията е един от елементите, които са много важни. За пореден път казвам, че трябва да подготвим тактически момчетата, а мотивацията трябва да идва естествено. Ако нямаш мотивация когато носиш екипа на ЦСКА и играеш срещу Левски, значи този играч не е за клуб като нашия. Това е истината. За каква мотивация да говорим?! Играем срещу Левски! От това по-хубаво няма.”

„Всеки треньор сам преценява и решава каква стратегия да избере. Левски не ме изненадаха с това, което направиха в предния мач. Изненадаха ме някои неща от нашия отбор, които не трябва да се повтарят.”

„Психически не трябва да бъдем обременени. Трябва да намерим точният баланс между желание и емоции. Не трябва да са водещи емоциите, главите трябва да са хладни. Такива мачове се печелят първо с главите. Трябва да го изиграем тактически правилно, да бъде мачът под наш контрол, без да мислим за резултата. Ако го постигнем, ако бъдем дисциплинирани, ако стоим добре на терена и имаме добра организация, със сигурност резултатът ще дойде такъв, какъвто на нас ни се иска”, завърши Белчев.