Бившият футболист на Ботев Пд - Тодор Зайцев,  сподели очакванията си за предстоящия реванш за Sesame Купа на България срещу ЦСКА. Той посочи с какво трябва да са внимателни „жълто-черните“ и заяви, че би се радвал да види „канарчетата“ на финал. 
 
„Всички се надяваме Ботев Пловдив да стигне до финал за Купата на България. Да не забравяме, че след победата на ЦСКА над Левски с 3:1 „червените“ ще играят с по-голямо самочувствие и с настроение. Тази победа е бонус за тях. Този двубой няма да е никак лесен. ЦСКА не можем да ги отпишем. Те ще се хвърлят, защото евентуално спечелване на трофея, ще бъде спасение и за тях през този сезон", започна пред "Мач Телеграф" Зайцев.
 
Той отдава домакинската загуба от Славия в efbet Лига на липса на концентрация заради предстоящия мач с ЦСКА.
 
„И Душан Керкез сподели, че в последната среща със Славия играчите са били разсеяни. Концентрацията вероятно пада върху мача с ЦСКА. Стадионът ще бъде пълен и атмосферата ще е невероятна. 12-ият играч на Ботев е най-сериозният! Надявам се да стане хубав мач и дано „жълто-черните“ продължат напред. Ще се радвам отбора да стигне до евротурнирите. Независимо по какъв начин. През пролетта отборът показва определено добро лице.
 
ЦСКА има добри физически възможности и това може да затрудни максимално Ботев Пд. Рано е да се говори за прогрес след назначаването на Стамен Белчев. Ще видим как ще изглежда отбора през следващото първенство. Още е рано да се каже. Не е ясно дали той ще ги води тогава, а и не е ясно новите собственици какви идеи ще имат.
 
Желая успех на момчетата. От последните треньори, които бяха начело на тима, може да кажем, че при Керкез отборът играе най-добър футбол. Най-вече от всички чужденци, които бяха треньори в последните години. Очаквам Ивелин Попов отново да поведе момчетата към успех. Той е лидер на този отбор и отново ще е ключова фигура на терена. В предишната среща си изпусна нервите, но вярвам че си е взел бележка“, завърши Зайцев.