Oт ЦСКА изразиха недоволство от назначението на Никола Попов, който трябва да свири предстоящия финал от SESAME Купа на България срещу Левски. "Червените" обявиха, че не желаят Попов да свири тази среща, след като има други "качествени родни рефери", които могат да се справят с това предизвикателство.

Ето съобщението на клуба от "Армията":

Армейци,

ЦСКА търпя, търпя всички неразбории с организацията и билетите покрай предстоящия финал за Купата на България, но днес чашата преля. Смятаме, че назначаването за главен съдия на Никола Попов залага „бомба“ в очаквания с интерес от милиони привърженици сблъсък. Общоизвестен факт са приятелските отношения на рефера с наставника на съперника Станимир Стоилов.

LAP.bg
50 снимки

Отделно от това, имаме други сериозни притеснения и основания да смятаме, че в подобна среща с огромен залог главният съдия може да се превърне в главен герой. А имайки предвид ударите срещу нашия тим и аршина, с който мери БФС напоследък, не е трудно да предположим, че предпоставките и причините да бъдем ритуално посечени са налице.

В тази връзка, клубът ни декларира своята категорична позиция и желание Никола Попов да не свири този мач. Смятаме, че има и други качествени родни рефери, които биха се справили с успех с това професионално за тях предизвикателство.

Антон Узунов
74 снимки

Призоваваме БФС и ПФЛ да реагират по най-бързия начин за да не се нажежава допълнително обстановката и нека такова голямо дерби протече в рамките на феърплея, както на терена, така и по трибуните.