Феновете на ЦСКА ще съберат пари, за да заплатят щетите на стадион „Българска армия“, научи „Мач Телеграф“. Както е известно, след загубата от Левски във финала за SESAME Купа на България бяха разбити няколко прозорци и вратата към съблекалнята на първия отбор. Охранителните камери на стадиона показаха, че само един единствен фен на ЦСКА е чупил.

„Мач Телеграф“ разбра, че става дума за привърженик, който е една от емблемите на Сектор „Г“. Именно той е спрял масиран щурм към стадиона, защото е имало много желаещи да опустошат „Армията“. Фенът, известен в Борисовата градина като Чарли, знаел за камерите и казал на останалите: „Аз сам ще опера пешкира“.

LAP.bg / BGNES / Антон Узунов
26 снимки

Впоследствие привърженикът на ЦСКА обявил, е сам ще плати разноските по ремонта на стадиона, но от агитката застанали зад него и в момента се събират пари, за да може щетите на „Армията“ да бъдат заличени.

Не се очаква ръководството на ЦСКА да повдигне обвинение срещу фенът, изпочупил стадиона.

„Фенът, който камерите са заснели как чупи стадиона, е много уважаван в агитката. Ако не беше той, щетите на „Армията“ щяха да са много по-големи“, обявиха пред „Мач Телеграф“ привърженици, запознати с инцидента.