Министърът на спорта Красен Кралев отсече по време на Сутрешния блог на NOVA, че евентуалното неспазване на противоепидемиологичните мерки по време на финала за Купата на България между ЦСКА и Локомотив Пловдив може да доведе дори до затварянето на стадионите за феновете.

Lap.bg
15 снимки

На стадион "Васил Левски" ще бъдат допуснати 12 хиляди фенове на двата тима, което представлява дори по-малко от 30% от капацитета на съоръжението. Кралев смята, че решението е закономерно поради големия интерес към срещата, но и добави, че допускането на нарушения ще доведе до сериозни мерки. 

„Причината да се разреши допускането на 12 хиляди зрители на националния стадион за финала на Купата на България е, че капацитетът на стадиона е 44 хиляди. Затова числото на практика изобщо не е стряскащо. Аз смятам, че си заслужава тази стъпка с оглед на интереса към мача“, започна спортният министър.

„Очаквам изискванията да се спазват и това ще се следи. Професионалната лига носи отговорността за организацията. Ще броим зрителите и ще знаем, ако броят е превишен. Ако на този мач обаче бъдат забелязани сериозни нарушение, то може да има и по-сериозни последствия занапред“.

„Ще присъствам лично на стадиона, за да наблюдавам дали се спазват мерките и ако това не се случи, то ще се вземат драстични мерки. С колегите на здравното министерство ще обсъдим варианта за затварянето на стадионите при груби нарушения на мерките за сигурност“, завърши темата министър Кралев.