Капитанът на ЦСКА Юрген Матай говори след загубата с 0:1 от Ботев Пловдив на Националния стадион „Васил Левски“ в първи полуфинален сблъсък от Sesame Купа на България. 

„Проспахме първите няколко минути на второто полувреме. Те успяха да вкарат. Дадохме им много пространства да играят футбол. Ние също не играхме добре. Имахме няколко дни да се адаптираме към новата схема на треньора. Видя се, че може да играем добър футбол. Те имат добри и бързи футболисти. Дадохме им твърде много свободни пространства. Вижда се, че имаме потенциал с новата формация и нещата ще се получат“, започна Матай.

„Да, когато победиш с 1:0, имаш предимство. Те имат такова. Днес те празнуваха, но това не значи, че ще победят. Отиваме пределно мотивирани за втория мач“, продължи той, след което коментира разпрата между Кордоба и Попов в 62-вата минута на мача, при която Драгомир Драганов ги изгони и двамата.

„Мисля, че беше една идея пресилено. Не казвам, че съдията се справи лошо. Свири добре. Надцени ситуацията, можеше да даде жълти картони. Беше малко пресилено два червени картона“.

„Днес разочаровахме феновете, но те ще са там да ни подкрепят. Ще напълнят агитката на Колежа и няма да се усети, че сме гости“.

„Всичко в съблекалнята пазим за себе си. Понякога е по-персонално. Не бих казал пред камера. Може би други играчи биха, но за мен разговорите си остават в съблекалнята“, каза още Юрген Матай.