Септември София затрудни сериозно, но загуби с резултат 1:2 в 1/8-финален двубой от турнира SESAME Купа на България. Маурисио Гарсес откри в 55-ата, а Дюкенс Назон удвои в 68-ата минута от дузпа. Асен Георгиев върва едно попадение в 83-ата минута, което обаче не беше достатъчно за нещо повече от почетна загуба. 

Жребият отреди домакин на мача да бъде отборът на Светослав Петров, но двете ръководсва постигнаха споразумение мачът да се проведе на стадион „Българска армия“. Като цяло тимът на символичните домакините изигра доста добър двубой и имаше повечето чисти ситуации, особено през второто полувреме, когато "червените" бяха надиграни и трябва да благодарят на добрите намеси на своя вратар Димитър Евтимов, които запазиха аванса на лидера в efbet Лига.

По този начин ЦСКА се класира за 1/4-финалите на турнира и се присъединява към тимовете Спартак Варна, Арда и Локомотив София, които вече си осигуриха място в следващата фаза на надпреварата. 

start-photo.bg
93 снимки


Символичните домакини стартираха добре и още след около 30 секунди игра предизвикаха суматоха в наказателното поле на ЦСКА, но в крайна сметка Християн Петров успя да изчисти.

„Червените отговориха в четвъртата минута, когато Станислав Шопов комбинира с Тибо Вион в половената на Септември, който напредна и шутира опасно пред наказателното поле по диагонала, но топката премина покрай дясната греда на вратаря Иван Василев.

В ответната атака Мартин Стоянов напредна добре отдясно и центрира ниско в наказателното поле за Атанас Кабов, който обаче беше изпреварен от Енес Махмутович.

LAP.bg
59 снимки

В 11-ата минута Септември имаше нов шанс за попадение. Стоянов беше намерен отдясно в половината на „червените“, а след това изведе в наказателното поле Мартин Петков, който стреля в близкия ъгъл, но Димитър Евтимов изби в ъглов удар. След неговото изпълнение последва силен удар на Кабов, който се спря в ръката на Вион и домакините поискаха дузпа, но не получиха такава, тъй като ръката на французина бе плътно до тялото му и съдията взе правилно решение.

ЦСКА пропусна най-чистата възможност до момента в 13-ата минута. След центриране отдясно в наказателното поле Брадли Де Нойер успя да отиграе на далечната греда за Жеферсон, който шутира от 7-8 метра, но Василев спаси.

Последва затишие на терена до 38-ата минута, когато домакините имаха възможност да открият резултата. Кабов стреля от дистанция, а Евтимов изби в краката на Петков, но топката дойде неудобно за нападателя на Септември, който не успя да направи добавка.

Десет минути след старта на втората част ЦСКА съумя да открие резултата. Тибо Вион напредна отдясно и центрира в наказателното поле, където Асен Георгиев не успя да изчисти добре и тя попадна на пътя на Маурисио Гарсес, който финтира Асен Чандъров и не остави шансове на Василев – 0:1.

След точно час игра символичните гости помислиха, че са отбелязали второ попадение, след като Шопов отбеляза ефектно попадение с удар с левия крак, възползвайки се от подаване на Де Нойер. Голът обаче беше отменено заради много малка засада при подаването на нидерландеца.

Септември имаше хубав шанс да възстанови равенството в 65-ата минута, когато Мартин Петков изведе Кабов отляво в наказателното поле, а крилото шутира от малък ъгъл, но Евтимов излезе, скъси бърз дистанция и блокира в корнер.

Само три минути по-късно ЦСКА този път удвои преднината си. В 66-ата минута „червените“ организираха бърза атака отляво, при която Гарсес напредна добре, влезе в наказателното поле и опита да центрира, но Георгиев опита да направи шпагат, но топката се отби от ръката и главният съдия Никола Попов отсъди дузпа, която беше потвърдена от системата ВАР. С изпълнението се зае влезлия като резерва Дюкенс Назон и отбеляза категорично – 0:2 в 68-ата минута.

В 77-ата минута Септември можеше да върне едно попадение. Капитанът Чандъров намери отлично Кабов отдясно, който влезе в наказателното поле и стреля опасно и ниско по диагонала, топката премина на сантиметри покрай дясната греда на Евтимов.

Четири минути по-късно символичните домакини имаха троен шанс да отбележат попадение. Първо, Мартин Петков беше изведен сам срещу Евтимов, но стреля право във вратаря. Топката се върна в Димитър Котадинов, който я прати отново по посока вратата на ЦСКА, но Християн Петров направи шпагат точно пред голлинията. Кълбото се озова отново в Петков, който задържа добре покрай Александър Бучков и след това опита силен и техничен удар към далечния ъгъл, но топката профуча покрай лявата греда на Евтимов.

Натискът и по-добрата игра на Септември се отплати и те се върнаха в двубоя в 83-ата минута. Разписа се Асен Георгиев, който бе изпуснат от трима играчи на ЦСКА и с глава засече точно центриране от корнер.

ЦСКА тотално се отпусна в последните минути и беше много близо до това да допусне изравняване във втората минута от добавеното време. Резервата Живков стреля от три-четири метра с шпагат, но Евтимов отново успя да спаси.

До края Септември се опита да стигне до равенството, но неуспешно и така ЦСКА се класира за ¼-финалите на турнира за SESAME Купа на България.


FT | СЕПТЕМВРИ СОФИЯ – ЦСКА  1:2

0:1 Маурисио Гарсес 55'

0:2 Дюкенс Назон (дузпа) 68'

1:2 Асен Георгиев 83'

SESAME Купа на България, 1/8-финал

Стартови състави на двата отбора:

СЕПТЕМВРИ СОФИЯ (3-4-3): 1. Иван Василев - 25. Георги Джиков, 4. Иван Арсов, 5. Асен Георгиев - 14. Мартин Стоянов, 18. Красиан Колев, 10. Асен Чандъров (к), 13. Мартин Николов ж.к. - 20. Мартин Петков, 9. Димитър Костадинов, 6. Атанас Кабов ж.к.

Резерви: 21. Димитър Шейтанов (вр), 17. Радослав Живков, 26. Илия Миланов, 11. Мартин Ачков, 8. Александър Тодоров, 23. Йоан Гаврилов, 7. Айкут Рамадан

Старши треньор: Светослав Петров

ЦСКА (3-4-1-2): 25. Димитър Евтимов - 22. Енес Махмутович, 21. Амос Юга (к), 6. Християн Петров - 15. Тибо Вион, 8. Станислав Шопов ж.к., 3. Жеферсон Телес ж.к., 5. Брадли Де Нойер - 7. Джонатан Линдсет - 27. Маурисио Гарсес, 28. Браян Морено   

Резерви: 1. Густаво Бусато (вр), 4. Мено Кох, 9. Дюкенс Назон, 13. Галин Минков, 14. Александър Бучков, 18. Симеон Александров, 26. Марселино Бетин 

Старши треньор: Саша Илич


Главен съдия: Никола Попов, град София

Стадион: „Българска армия“, град София