Треньорът на Хебър Николай Митов сподели очакванията си за предстоящия 1/16 финален двубой от турнира за Купа България срещу ЦСКА утре.

„Очаквам мача за Купата срещу ЦСКА в сряда да стане празник. Излизаме срещу един от най-големите отбори в България. Казал съм го и друг път, половин България е от Левски, другата е от ЦСКА. На среща си ще имаме отбор, който е без загуба в шампионата на Първа лига от началото на сезона. Изключително уважавам треньора на гостите Стойчо Младенов и имам респект към него заради всичко, което е постигнал във футбола. От такъв мач Хебър може само да спечели в един или друг аспект“, сигурен е Митов.

Той вече е имал подобен сблъсък с „червените“ в турнира за националната купа преди няколко години.

„Като треньор на Септември София имах много интересен мач с ЦСКА преди 5 години. Тогава при резултат 1:1 имаше дузпа за нас. Съдията обаче не ни я даде, а по-късно ЦСКА триумфира с купата на България. Те ни вкараха победен гол в 94-та минута“, върна се в спомените си Митов.

10 снимки

Той декларира, че Хебър ще излезе в оптимален състав за мача с ЦСКА, въпреки че в неделя на отбора предстои тежко гостуване на Спартак Варна.

„Има още малко време, в което ще преценя кои ще бъдат най-подходящите изпълнители за този двубой. Ще прецизираме и състоянието на контузените ни футболисти“, коментира темата за състава на Хебър Николай Митов.

Той взе отношение и по темата за лошото състояние на терена на стадион „Георги Бенковски“.

„Аз искам най-много от всички да играем на хубав терен, но към момента това е реалността и не можем да направим нищо за да го върнем толкова бързо до перфектното му състояние, в което беше през пролетта“, не скри съжалението си Митов.

Повече подробности четете в днешния брой на „Мач Телеграф“