Наставникът на ЦСКА - Алън Пардю, сподели очакванията си за предстоящия финал на SESAME Купа на България срещу Левски. 


Дербито за трофея е в неделя, от 17:00 часа, и ще можете да го гледате пряко по NOVA SPORT, DIEMA SPORT, както и да следите развоя минута по минута с Gong.bg


"Когато ти предстои финал или си в края на сезона, искаш да си в добра форма. Ние не сме, това е очевидно. Левски е и това е проблем. В крайна сметка това е финал, който ще даде страхотна възможност да покажем какво можем", призна Пардю. 

Антон Узунов
24 снимки

"Имам неща в главата за вратарското място, но няма да ги споделя. Мачът е важен, но той няма нищо общо с бъдещето ми в клуба. Ще остана в клуба, без значение от резултата. Това е велик треньор, но някой ще загуби и животът ще продължи. Бъдещето на един треньор не трябва да е свързано с подобен тип мачове. Левски изглежда добре за следващия сезон, ние ще трябва да се подобряваме." 

"Имаме пресни спомени от тази Купа от миналия сезон, така че може би имаме малко повече опит от Левски в това отношение. Имаме голям състав и всички са на линия, с изключение на Юрген Матай и Бисмарк Чарлз, така че стартовите 11 ще бъдат интересно решение." 

"Не мисля, че има допълнително напрежение. Това е възможност за нас да се върнем обратно на правия път, а такива не идват често. Мачът се засилва допълнително от съперничеството между двата отбора, така че се надявам, че всичко ще се реши на терена. В подобни страстни дербита трябва да се контролираш. Реферът също трябва да има самоконтрол, ние, като треньори, също." 

"Не мога да коментирам декларацията, нямам общо с нея. Моята работа тук е да подобрявам отбора. Моят фокус въобще не е върху съдията. Фокусиран съм върху играчите ми и как те да играят много по-добре от противника си, че да сме сигурни, че ще спечелим и ще се гордеем накрая. " 

LAP.bg
14 снимки

"Мисля, че всеки загубен финал е разочарование, за Левски също би било такова. Започнахме добре кампанията, бяхме близо до Лудогорец, но през втората част нещо се случи и не успяхме да задържим нивото. Дойдох в трудна ситуация, имаше наказани, контузени. Напрежението в отбора спадна и можем да се концентрираме изцяло върху финала. Повярвайте ми, правя всичко възможно да покажа на играчите, че това е важен двубой", допълни Пардю. 

"Имал съм дълга кариера, в нея съм правил доста неща, за част от които съжалявам. Този танц е сред тях. Има много неща в социалните мрежи за мен, по-голямата част от които не са верни. Аз съм футболен треньор и искам да спечеля. Имам възможност да вдигна купа и това е голяма чест. Благодаря на играчите за възможността, защото те са стигнали дотук без мен. Ако всичко мине наред, ще празнувам с тях накрая." 

"Сигурен съм, че се уважаваме взаимно. Тази съвместна пресконференция е страхотен пример за феновете, които в неделя трябва да дойдат и да се насладят на един празник без ексцесии. Не мисля, че трябва да Ви давам жокери за това как ще изглежда отбора ми. Благодаря Ви за въпроса, но няма да издам плана си."

"Кери бе най-важният ни играч през първата част на сезона. После това се промени, независимо по какви причини. Но сега той отново е на високо ниво, той е страхотен професионалист, има страхотно отношение към мача. Младите могат да взимат пример от него. Горд съм, че е под мое ръководство", заяви Пардю относно Греъм Кери.