Любослав Пенев е убеден, че ЦСКА ще успее да победи Ботев и да се класира за финал в турнира за Купата на България.

Ден преди двубоя специалистът акцентира върху значението на двубоя поради факта, че трофей в турнира изглежда по-близо от този в първенството.

Относно ситуацията с Николай Бодуров появилите се видеа, че е наплюл Богдан Вашчук в дербито с Левски, Пенев коментира: "Нямам информация, към момента е в групата за мача. Ако това поведение се разглежда, нека се разглежда максимално бързо и да имаме информация. Ако ще се разглежда, защо предишни случаи не са били разглеждани и не са били принципни. Ще видим."

"Първенството изоставаме, факт е след последния мач. И този мач, дали е по-важен или не, е един от важните. Имайки предвид, че една от целите ни е Купата, пътят е по-кратък. Искаме да победим, подготвяме се да спечелим утре и после да спечелим и финала. Пътят е по-кратък, остават още два мача - вторият полуфинал и финал."

"Не се предаваме в първенството, имаме 6 мача, 18 точки, всичко е възможно. По-кратък е пътят към спечелване на трофея. Тук са 2 мача, в другия случай са 6 мача. Това е разликата."

"Тиаго е в групата, ще видим кои ще започнат. Мач след повече от ден като изчислявам по часа. На разположение са почти всички футболисти."

"В никакъв случай няма да се отрази. Това, че играем през 3-4 дена не е проблем, тренировъчният процес върви нормално и целенасочено. Справяме се добре. Убеден съм, че момчетата ще направят много силен мач."

"Имаше обективни и субективни причини. Искаме, подготвяме се и желаем да победим. Затова се готвим. Изоставаме с един гол, това не ме притеснява. Важното за отбора е да играем по начина, по който искаме и можем - добър, силен, отворен футбол, агресивен, близко до противниковата врата, създаваме положения и после трябва да ги реализираме."

"Наясно са каква цел преследваме и са наясно как трябва да я постигнем. Напрежение няма да се получи, да не се вземе трофей е един от вариантите. Но ние сме готови да постигнем целите, и едната, и другата. Това, че може да не се спечели трофей, да, това е един от вариантите. Ако утре не вкараме головете, е вариант. Но аз лично не вярвам в това. Вярвам единствено в победата."