Универсалният футболист на ЦСКА Емануел Шакич говори след победата с 1:0 над Славия като гост в осминафиналите на Sesame Купа на България. Той изрази оптимизъм, че нещата в края на сезона ще се получат за "червените". 

“Противникът се беше подготвил доста добре за нас. На мнение съм, че през първото полувреме бяхме по-добрия отбор и за това заслужено поведохме и в резултата. През второто полувреме беше битка, прибрахме се повече, за да задържим позитивния резултат за нас и в крайна сметка сме щастливи, че продължаваме напред”, започна Шакич.

“При всяко едно положение съм по-щастлив с една грозна победа, отколкото с красива загуба или красиво влизане в продължение и дузпи след това”.

“Успяхме да анализираме това, което се случи в първия мач, това, което противникът беше подготвил за нас. Кое се е получило, кое не. Успяхме да се подготвим добре и това го използвахме и заслужено водихме на полувремето”, продължи австрийецът..

“Играя там, където отборът има нужда от мен. Чувствам се най-добре в средата на терена, като централен полузащитник, въпреки че в кариерата си повечето време съм играл като десен защитник”.

“Минахме да играем с 5 човека отзад, тъй като знаехме, че те от така наречените полупространства центрират много добре, което трудно се защитава, когато играеш с четирима отзад. Заради това се прибрахме така и в крайна сметка се получи”.

“Чувствам се страхотно в София, в отбора, всички ме приеха много добре. Моята годеница се чувства много добре в София. Когато жената се чувства добре, значи всичко е ок. Щастлив съм тук”.

“Не чувствам напрежение. Имам голямо доверие в отбора в треньорския щаб, в нещата, които подготвяме и правим по време на тренировъчния процес, така че гледам позитивно и имам голяма надежда, че нещата ще се получат в края на сезона”, добави Шакич.