Вече стана ясно колко зрители ще могат да присъстват на финала в турнира за Купата на България, след като от Професионалната футболна лига, която администрира турнира разясниха ситуацията. Към днешна дата 4 000 зрители ще могат да наблюдават на живо двубоя между Арда и ЦСКА. 

Ето какво пишат от Лигата:

Българската професионална футболна лига би искала да ви информира, че на база действаща заповед № РД-01-265/23.04.2021 на Министерството на здравеопазването на финала за Купата на България между отборите на Арда (Кърджали) и ЦСКА (София), който ще се играе на Национален стадион „Васил Левски“ на 19 май от 19:30 часа, ще бъде допусната публика съобразно капацитета на спортното съоръжение – по 1000 зрители на всеки един от четирите сектора.

В тази връзка БПФЛ предоставя на двата клуба по 2000 билета. Клубовете финалисти сами организират разпространението на билетите сред своите привърженици както следва:

ПФК Арда Кърджали

Сектор А: 1000 билета с цена по 25 лева
Сектор Б: 1000 билета с цена по 15 лева

ПФК ЦСКА София

Сектор В: 1000 билета с цена по 25 лева
Сектор Г: 1000 билета с цена по 15 лева

По силата на жребия символичен домакин на срещата е Арда Кърджали.

Българската професионална футболна лига има готовност да реагира незабавно при настъпила промяна в разпоредбите на отговорните институции свързани с максимално допустимия капацитет на зрители при спортни събития на открито.

Напомняме на всички зрители, че според действащата Заповед на Министерството на здравеопазването, носенето на предпазни маски на стадиона е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, а зрителите трябва да са разположени на дистанция от минимум 1,5 метра.