Испанските медии не пропуснаха да обърнат внимание на изминалата полуфинална елиминация между Лудогорец и ЦСКА. Както е известно, „червените” от София елиминираха шампионите след общ резултат 3:2 в тяхна полза, за да си осигурят класиране за финалния мач. Там хората на Любослав Пенев ще се изправят срещу абсолютния дебютант в подобен тип мач – Арда Кърджали.

Още по темата:

БФС глоби сериозно Любо Пенев

Майкъла: Закъсняхме с назначаването на Любослав Пенев

Именно Любослав Пенев бе в епицентъра на разсъжденията от испанските медии. Superdeporte анализира характера на Пенев, като в Испания си спомниха за нрава, който носи Любо още при периода си на Иберийския полуостров.

„Българинът с непоправимия и чист характер отново показа гения си. Беше изгонен в края на мача, след като противников играч фаулира грубо негов футболист, след което той се изправи лице в лице с извършителя на фаула”, коментираха от Испания.

Антон Узунов
94 снимки

„Ще има такива, които могат да интерпретират действието му с несъгласие. Ще има такива, които ще твърдят, че действията са му неправилни, но всички тези ще бъдат уважавани. Но това, което изглежда неоспоримо, е, че изминалите години не са накарали Любо Пенев да загуби една йота от характера, който показваше във Валенсия. И заедно в треньроството си го е превърнал в икона на валенсианството”, пишат от медията още.