Националният селекционер Ивайло Петев пое поста с голям живец, а очакванията на феновете са повече от положителни. След сгромолясването на "трикольорите" с Любо Пенев е ред на Петев да изведе тима на други висоти.

Излезе вече и списъкът на бившия треньор на Лудогорец за контролния мач с Румъния, който ще се изиграе на 7 февруари. Той извика нови имена в сравнение с последния избор на Любо Пенев срещу Малта, което е похвално.

В последните дни се заговори за евентуалното завръщане в отбора на Благо Георгиев. Халфът на Рубин Казан се отказа от националния отбор, но в един бъдещ момент може да се завърне. В интервю за Спортно шоу Гонг по Дарик радио той коментира, че си е казал мнението за националния отбор и не иска да се връща на тази тема.

"Аз съм си казал моето мнение за националния отбор. Не искам да се връщам на тази тема. В националния отбор има добри футболисти. Петев доказа, че е млад и успешен специалист. Има успехи в клубните тимове, дай боже да му тръгнат нещата. С него може да седнем да пием по едно кафе, но ще видим", каза Георгиев. 

Ще видим какво ще последва.

В Италия Валери Божинов си спомни за най-добрите си години, след като отбеляза два гола за Тернана при успеха на тима над Кротоне с 2:1. Той също коментира темата национален отбор в Спортно шоу Гонг по Дарик радио в понеделник. 

"Относно националния отбор зависи от мен, ако се представям добре, ако съм в добра форма, нещата ще се получат. Искам да съм част от националния отбор не само за мача с Италия, а по принцип, но това е решение на треньорите, които преценяват. Не желая да се натискам и натрапвам, но мисля, че ако съм във форма ще ме викат. Ние сме страна с малко качествени футболисти, така че хората викат тези, които са в добро състояние. Винаги съм искал да се върна в националния отбор. Мачът с Италия би бил много специален за мен. Искам да ги победим и да оставя следа след себе си", завърши нападателят на Тернана, който е носил екипите на Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Спортинг, Виченца, Верона и Левски. 

Двамата са доказани футболисти, с ценен опит, но дали промяната за добро в националния тим, е свързана с тях. Ясно е, че в България талантливите футболисти са кът, но и двамата са демонстрирали качествата си с националната фланелка.

Селекционерът Петев е специалист с доказани качества, а дали ще се спре в един момент на Божинов и Благо Георгиев само времето ще покаже.

Само да не стане като в популярната фраза "Пременил се Илия, погледнал се пак в тия". Да видим каква ще бъде промяната в националния тим с новия селекционер.