Йордан Лечков, който е отговорник за националните отбори и ще контролира работата на Ивайло Петев, заяви след днешното заседание на Изпълкома на БФС, че проблемът на националния не е в треньора, а в играчите. Лечков не пожела да коментира случващото се в ЦСКА.

„Аз като отговорник за националния отбор най-отговорно заявих и на колегите понеже е лесно сега да се критикува нека да си вземем поуки и би трябвало да се концентрираме върху следващия квалификационен цикъл. Препоръчах на националния селекционер да се концентрира върху млади играчи – 19-20-21-22-годишни, за да можем евентуално след две-три години да играят с мисълта, че разчитаме на тях. Горещо го препоръчах на националния селекционер“, коментира Йордан Лечков и продължи:

„Има ли някой от вас, който казва, че имаме шанс в квалификациите? Не виждам как. Дай Боже! Който и треньор да дойде, колко пъти сте чували от моята уста, че ще го изхарчим и него. Ние нямаме достатъчно футболисти. Нито в европейските първенства играят, нито в нашето първенство имаме толкова изявени футболисти. Националният отбор е съвсем друга бира. Отдавна съм казал, че проблемът не е в треньора, а в играчите. Липсват като цяло играчи. Има доста голям недостиг на младежи, които искат да спортуват, съответно да играят футбол. Нека да ги казваме нещата такива каквито са. Националният отбор е отражение на българското първенство.“

„Кое ЦСКА? Не знам аз. Не мога да коментирам. Не гледам и Европейското първенство“, заяви Лечков.