Юношеският национален отбор на България (родени 2007) претърпя тежка загуба с 1:5 от връстниците си от Сърбия в контролна среща, която се игра на Националната футболна база Бояна.

Сръбският отбор имаше превъзходство през цялото време и още до края на първото полувреме водеше с 3:0. Два пъти се разписа Елдин Байрамович, който беше точен в 27-ата и в 35-ата минута. Анджелко Павлович беше в основата и на двете попадения, а Алекса Василич даде преднина на Сърбия още в 11-ата минута, след като остана сам срещу вратаря Стефан Смъркалев и откри.

България върна едно попадение в средата на второто полувреме. Разписа се Емил Найденов от Вихрен (Сандански), който пресече пас на сръбски защитник и не сбърка сам срещу вратаря Вукашин Йованович.

В последните пет минути гостите вкараха нови две попадения и оформиха убедителната си победа. Лазар Перанович вкара четвърти гол за Сърбия, разписал се след добавка при шут на Душан Макeвич и отбиване на българския вратар. Две минути след това пак футболистът на Партизан Макевич беше в основата, но сега сам вкара, останал непокрит в наказателното поле на България.

Стартов състав на България: Стефан Смъркалев, Деян Кирилов, Никола Николов, Теодор Райков, Аксел Велев, Марсел Бибишков, Виторио Шотев, Васил Каймаканов, Кирил Цеков, Владимир Драганов, Крум Стойчев 

Двата отбора ще се срещнат още веднъж – в четвъртък от 11.00 часа сутринта, пак на терена в Бояна.