Футболистите и щабът на националния отбор на България се срещнаха с най-младите си привърженици и зарадваха децата от центъра за настаняване от семеен тим в Разград. Те изненадаха с куп подаръци момчетата и момичетата, лишени от родителска грижа на тренировъчната база на „Лудогорец“, където провеждат своята подготовка за контролата с Босна и Херцеговина. Събитието се осъществи със съдействието на ПФК Лудогорец.

Срещата, която се проведе на Световния ден на социалния работник, се превърна в истински празник за младежите, които обградиха своите кумири. Те от своя страна не пропуснаха да обърнат внимание на всяко дете. Разговаряха с тях за спорта и живота, отговориха на въпросите на най-любопитните, снимаха се за спомен, раздадоха автографи и им подариха раници и топки. 

„Донесохме много усмивки на децата, а това е най-важното. Те трябва да знаят, че винаги има хора, които ще ги обичат и ще им подават ръка. Спортът не е само спорт, той е и начин на живот, който те учи да оцеляваш, да вярваш в мечтите си и да бъдеш уверен, че ще се сбъднат“, заяви Ивелин Попов.  

Инициативата е на БФС, който като социално отговорна организация има за цел да даде на децата възможност да се срещнат с най-известните български футболисти, да разберат нещо повече за футбола, но и шанс да научат какво могат да постигнат с амбиция, желание и готовност за работа в екип.