Младежкият национален отбор на България допусна минимално поражение с 0:1 от отбора на Сърбия в третия квалификационен мач от група 5 за Евро 2021. Единственото попадение на стадион "Славия" падна в заключителната част на двубоя и бе дело на Филип Ступаревич, който завърши успешно контраатака на своя отбор. И двата отбора нацелиха гредата по веднъж, от българска страна малшансът бе за Калоян Кръстев, а след това и Лука Илич пропусна да отбележи. 

Срещата започна предпазливо и за двата тима. 

В 12-а минута Сърбия получи първата си добра възможност да открие резултата. Даниел Наумов излезе да посрещне Велко Бирманчевич, получил добро извеждащо подаване, а Лука Илич видя възможност да го прехвърли, но Петко Христов се намеси подобаващо и извади топката в ъглов удар. След изпълнения ъглов удар Наумов успя да избие топката.

Минута по-късно капитанът на отбора Лука Аджи изпълни корнер от другата страна на вратата, а Наумов отново изби. 

Първата възможност за "лъвчетата" бе в 15-а минута, когато Лъчезар Котев пробва удар от сериозна дистанция, но топката излезе в аут. 

В 28-ата минута Станислав Иванов показа отлична техника в наказателното поле и центрира топката, но Петко Христов и Калоян Кръстев останаха под топката. 

Две минути по-късно Виктор Попов извърши нарушение срещу Бирманчевич, за което сърбите изпълниха свободен удар. Лука Илич изпрати топката към вратарското поле, но за щастие нямаше сръбски футболист, който да нанесе удар. 

В 35-ата минута "лъвчетата" имаха претенции за дузпа след като Турицов центрира към наказателното поле, където беше Тонислав Йорданов. Българинът с свлече на земята след единоборство със Светозар Маркович. Съдията обаче подмина ситуацията и показа жълт картон на Йорданов за симулация.

В края на първата част Даниел Наумов излезе и бе фаулиран на границата на наказателното поле от изведеният на дясното крило Лука Илич, за което сърбинът получи жълт картон. 

В 53-ата минута Калоян Кръстев се озова сам срещу вратаря и успя да отправи удар, който обаче срещна гредата на вратата на Марко Илич. 

В 64-а сърбите също нацелиха гредата. Лука Илич стреля от воле с левия крак след центриране отляво, Наумов обаче направи невероятно спасяване, чуквайки топката, която се удари в страничния стълб и се върна към терена.

Две минути по-късно Лука Илич подаде на Влахович, който бе на обещаваща позиция, но Петко Христов бе на правилното място и предотврати сигурно попадение, избивайки топката в ъглов удар. 

В 81-ата минута Светослав Ковачев получи топката след отличен пас на Станислав Иванов, но ударът бе неточен и топката мина встрани от вратата. 

Три минути преди края на редовното време Филип Стопаревич донесе трите точки на сърбите. Увлечени в атака, българите оставиха огромно пространство на Ступаревич, който вкара топката в мрежата на Наумов чрез прецизен изстрел по земя от границата на наказателното поле. 

Това бе първа победа за Сърбия в квалификациите за Евро 2021, след която отборът се изкачи до третото място, докато момчетата на Александър Димитров пропуснаха да оглавят класирането и остават четвърти с равен брой точки със съседите. 

В другия двубой от нашата група отборите на Полша и Русия спретнаха зрелищно равенство, завършило 2:2. 

Класирането до момента изглежда така:

1. Полша -  7 т. 
2. Русия - 5 т.
3. Сърбия - 4 т.
4. България - 4 т.
5. Латвия - 1 т.
6. Естония - 0 т.