Националът ни Александър Колев заяви, че днешният успех срещу Танзания с 1:0 е много важен, тъй като с него "трикольорите" прекъсват негативната си серия без победа от година и половина.

"Най-накрая важна победа, която ще даде повече увереност на футболистите. Тежък мач, противникът играеше с дълги топки, правеше груби влизания. Труден мач. Съперникът ни играеше на контри. В днешно време не знам да има лесни мачове. Контролирахме играта през по-голямата част от времето. За подценяване не бих казал, че е ставало дума. Не успяхме да намерим път към гола през първото полувреме. През второто се отвориха и вкарахме победния гол.

Не най-добрият мач за България, но е важна победата. Поздравихме се за трите точки. Азербайджан е доста по-сериозен отбор. Половината им футболисти играят в Карабах, които видяхте какво направиха с Байер Леверкузен. Всичко зависи от нас. Дано тази победа ни вкара малко повече увереност. От година и пет месеца нямахме победа. Със сигурност на всички пада една тежест. Имаме много добри футболисти, не мисля, че имаме лош отбор. Надявам се на победа и добра игра.

За мен е важно да се раздаваме. Кой вкарва - е друг въпрос. Какво да пожелая на феновете? Да имат малко повече търпение. Имаме нов треньор и в предишните два мача срещу Унгария и Сърбия показахме добро лице. Днес пак победа. Да седят зад отбора", заяви Колев след проверката.