След по-малко от месец българският национален отбор по футбол гостува в най-трудния си мач от квалификационния цикъл за Евро 2020 на Англия за двубой на митичния „Уембли“.

Този уикенд започна и надпреварата във Висшата лига, като английските състезатели със сигурност ще намерят ритъма си до срещата на 7-ми септември. За някои от тях обаче изглежда, че няма да има нужда от никакво време за намиране на правилната настройка.

В чудовищна форма изглежда, че се намират звездите в офанзивен план за състава на Гарет Саутгейт. Тройката Хари Кейн, Маркъс Рашфорд и Рахийм Стърлинг всички бяха сред героите за своите тимове и донесоха откриващите победи за сезона.

Кейн се разписа на 2 пъти в последните 5 минути на двубоя на Тотнъм срещу Астън Вила, с което донесе успеха с 3:1. Стърлинг, от своя страна, заши цели 3 попадения при разгрома на шампионите от Мначестър Сити срещу Уест Хем. Не на последно място, Рашфорд се разписа на 2 пъти за гръмкия успех на Манчестър Юнайтед с 4:0 срещу Челси на „Олд Трафорд“.

Съставът на Красимир Балъков със сигурност ще има изключително тежката задача да не позволи на някой измежду тези тримата да се развихри на „Уембли“.

Автор: Емануил Тодоров