Евроквалификациите са към края си и вече идва време за равносметки. А за българските национали тя е повече от минорна. Те се наредиха на самото дъно в този цикъл и са рамо до рамо с най-големите аутсайдери в европейския футбол, като Сан Марино и Гибралтар. 

Със само три точки в актива и на дъното на своята квалификационна Група А, момчетата на Красимир Балъков все още не са постигнали нито една победа. Те са в компанията на едва още осем други отбора от общо 55 в тези пресявки, които не са вкусвали успеха. 

И вижте само в каква компания се намираме... Без победа от началото на квалификациите са още Гибралтар, Сан Марино, Лихтенщайн, Литва, Латвия, Естония, Азербайджан, Черна гора и ние. Дори Фарьорските острови стигнаха до победа във вторник вечерта, макар и срещу Малта. 

От всичките тези държави единствената с по-голямо население от нас е Азербайджан с близо 10 млн. души. Балтийските държави са населявани от по около 2 млн. души, докато при другите няма страна с над 1 млн. население. 

"Трикольорите" имат един последен шанс да поизмият малка част от срама, който лепнаха на целия български футбол в последната си квалификация. Тя е на 17 ноември у дома срещу Чехия. Тогава трябва да преследват първата си победа в пресявките и да стискат палци за добро развитие в останалите срещи, за да играят бараж за класиране за Евро 2020.