Националният отбор на България по футбол отново ще има всички шансове да зарадва своите фенове.

След убедителния старт в Лигата на нациите, „трикольорите“ излизат срещу Кипър тази вечер. Мачът е от 21:45 на Националния стадион "Васил Левски", а след три дни съставът на Петър Хубчев гостува на Норвегия на стадион "Улевал".

Тимът ни натрупа вече пълен актив от 6 точки в новия турнир. Съставът ни е в Лига С, Група 3.Националният отбор има зад гърба си два успеха след двубоите със Словения и Норвегия и е лидер във временното подреждане. Отборът на Кипър е на третото място с 3 точки, и въпреки че беше считан за аутсайдер, тимът успя да пребори Словения в изминалия кръг.

Националният тим може да продължи добрата си домакинска серия срещу Кипър – 4 победи. Всъщност, България загуби само три от последните си десет домакински мача (6 победи, 1 равенство, три загуби) във всички надпревари, като не успя да отбележи гол в три мача.

От друга страна, Кипър не играе много убедително срещу „трикольорите“. Тимът не успя да се разпише в три от четирите двубоя срещу България. Всъщност, кипърци не са вкарали попадения в 8 от последните си 10 срещи във всички турнири.

Положителната статистика за България сочи още, че тимът ни е допуснал само един гол в четирите си домакински срещи с Кипър, а е вкарал 9 попадения.

„Кипър е един много техничен отбор. Ние гледаме противника доста детайлно. Ако погледнем и клубовете, в които играят играчите на Кипър, няма как да подценим противника. Нямаме никакви поводи да го правим“, сподели на пресконференцията преди двубоя Петър Хубчев.

Съдия на срещата ще бъде Сърджан Йованович от Сърбия.

Класиране в група 3 (Лига С):
1. България 6 точки.
2. Норвегия 3
3. Кипър 3
4. Словения 0