Естонският съдия Кристо Тохвер ще ръководи втората среща на българския национален отбор на турнира FIFA Series в Баку срещу домакините от Азербайджан, съобщиха организаторите.

Тохвер, както и Алиар Агаев – назначен за утрешния мач на България, и Георги Кабаков, е в категория 1 на ранглистата на УЕФА. Негови помощници ще бъдат други естонци – Сандер Сака и Стен Клаасен. Четвърти съдия е Ингилаб Мамадов от Азербайджан.

42-годишният арбитър има един досег с българския футбол и то с положителен резултат. Той беше главен съдия през октомври 2022-а година на мача Лудогорец (Разград) - ХИК (Хелзинки) в турнира Лига Европа, завършил 2:0.

Мачът Азербайджан – България ще се състои на 25-и март (понеделник) от 18:00 часа българско време на стадион "Тофик Бахрамов" в Баку и се очаква с най-голям интерес от местните за целия турнир. С този двубой ще бъде закрито и пилотното издание на FIFA Series.

Първата среща на "лъвовете" с Танзания е на 22-и март от 15:00 часа българско време на стадион "Далга Арена" на 30 км извън Баку.