Бившият футболист и настоящ футболен мениджър Георги Пеев беше гост в предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT. Той говори по интересни теми свързани с националния отбор, както и засегна вътрешноклубния ни футбол.

"Нещо ново е за мен, бъдещето е пред мен, нещата се развиват с променлив успех", започна Пеев.

"За мен беше изненада, че Хубчев напусна поста, само БФС и той си знаят причините, националният отбор се развиваше, работеше добре, с назначаването на Балъков се надявам да имаме още повече успехи", коментира още той.

"Чест му прави на Балъков, че се изказа ласкаво за Хубчев, той създаде нещо добро и Балъков сега трябва само да надгражда. Двете точки, които имаме до този момент са нито малко, нито много, може да са само две точки, но сме на второто място. Очаквах малко повече, но сега идват две изключително тежки срещи, не зная коя ще е по-тежка, изиграхме две тежки срещи, Чехия ми направиха много силно впечатление, играят с голямо себераздаване, Косово също е тежък съперник, не зная кой от тези два мача ще е по-тежък", коментира Пеев.

"Точно тези победи оправдават думите ми, нямаме тези качествени играчи, които имат Франция, Холандия, Швеция, но именно със себераздаване, както и с подкрепата на публиката спечелихме. Те винаги са разполагали със силни футболисти, още помня шамара от Чехия преди години, който изядохме ние там, но историята е за това да бъде променяна, дано нашите момчета спечелят минимум точка, отиваме за нещо. Не е колегиално да обсъждам момчетата, бил съм в тяхното положение, след като Балъков се е заел, значи той вижда потенциал, едва ли ще предприеме такава стъпка ако не вярва в момчетата, все пак той също има кариера".

"Неприятно е за треньора, след като първенствата са свършили, трябва да им върне кондицията, не са много дните без да тренират, но това е неприятно".

"Може би само в неговия отбор е така, чувал съм и съм виждал по различни клипове, че го има и пръскането, Ибрахимович и Касано какви неща правеха на тренировки и на мачове дори, има си го лигавеното, професионалистът е професионалист, когато имаш пауза може да се отпуснеш, но след това трябва да си на 100 %, може би това е разликата между Италия и България". 

"Какъв българин съм, ако не вярвам в успеха на момчетата, дано да се получи, 6 точки са фантастика, а 4 точки са трудни, но реални. Много добре се получаваше при Хубчев, сигурен съм, че сега ще е същото и при Балъков, двамата са пропити с немски манталитет, момчетата знаят какво се иска от тях и го изпълняват на терена". 

"Свикнахме да ни е трудно, не сме се класирали много години, ако не се класираме няма да изненадаме никой, дано следващата година да се радваме", добави Пеев.