Заседанието на Изпълкома на БФС, което ще се проведе утре се очертава да бъде едно от най-интересните в последните години. Освен нов президент на централата, членовете на футболното бюро ще избират и нов национален селекционер.

Ако Красимир Балъков не подаде оставка, той почти сигурно ще бъде освободен от поста си, твърди “Меридиан мач”. Първи избор за негов наследник е Димитър Димитров - Херо.

След месец националите имат два мача - домакинство на Чехия от европейските квалификации и контрола, за която съперникът ще бъде избран от ФИФА.

Херо в момента е свободен, след като напусна с големи скандали казахстанския Иртиш. Той бе спряган за наследник на Стойчо Стоев в Лудогорец, но в крайна сметка в Разград продължават за разчитат на Станислав Генчев.

В БФС са наясно, че треньорската смяна е наложителна след слабите резултати на отбора, а и не са много специалистите, които са готови да запретнат ръкави. Целта на новия наставник ще е не само да се води тима в двата предстоящи мача, но и да подготви отбора за очертаващите се полуфинал и евентуално финал в плейофа в Лигата на нациите.

Димитър Димитров вече е водил националния отбор. Това се случи в периода 1998-1999 година, а с него начело направихме 0:0 с Англия на “Уембли” и 1:1 на “Българска армия” в бенфиса на Христо Стоичков. След това Херо бе директор на националния отбор по времето, когато начело бе Камата.