Илиан Илиев подчерта, че контрола върху мачовете е нещо изключително важно, върху което този отбор на България трябва да продължи да работи. Националният отбор на България спечели с 1:0 над Танзания. Успехът прекъсна серия от 11 поредни срещи без победа.

„След толкова време без победа бе изключително тежко психологически. Защото трябваше да спечелим този мач на всяка цена. Получи се точно това, което прогнозирахме преди мача. Поздравленията към момчетата, но аз им казах в съблекалнята, че имаме много резерви откъм игрови план, откъм качество. Спечелихме по трудния начин, както ние го очаквахме, но всички други не.

Start-photo.bg
83 снимки

Тези неща трябва да ги променяме с доста работа, няма много време това да се свърши, но и откъм самочувствие имаме много резерви, също и да контролираме мача по-добре. Вкарахме рано през второто полувреме и това бе хубаво.

Няма много време за работа в детайли, защото лагерите са къси. Трябва с повече разговори да вървим напред. Защото виждате, че когато мачът не е в нашия контрол, е сложно и не контролираме срещите.

Надяваме се, че най-после след като спечелихме, това ще успокои играчите. Нямахме победа цяла календарна година. Със сигурност и миналата година играхме срещу отбори, които трябваше да победим, но не се получаваше. В дадени моменти футболистите, които могат да изиграят по-добре ситуацията, не го правят. Видяхме, че някои играчи показаха и умора. Може би ще направим и промени в следващия мач, за да сме по-свежи, защото ще срещнем и по-силен противник. Ние изискваме малко повече, защото знаем качествата на нашите футболисти. Трябва да контролираме повече мачовете. Не трябва да оставяме топката на противника. Аз съм бил треньор в Африка и знам, че те обичам да държат топката, макар че не могат да направят много неща с нея. Но трябва повече да контролираме срещите. Ние имаме качествата и трябва да притесняваме повече противника“, заяви след срещата с Танзания Илиан Илиев.